RU
 

Балтійські країни закликали до санкцій ЄС проти РФ

Корреспондент.net,  18 січня 2021, 00:57
0
38
Балтійські країни закликали до санкцій ЄС проти РФ
Фото: Kira_Yarmysh / Twitter
Навального затримали при проходженні паспортного контролю в Шереметьєво

Політичне керівництво Європейського Союзу закликало Кремль звільнити затриманого опозиціонера Олексія Навального, який повернувся в Росію з Німеччини, і припинити його політичне переслідування.

 
Євросоюз повинен розглянути санкції проти Росії, якщо не буде негайно звільнений опозиціонер Олексій Навальний, йдеться в спільній заяві МЗС Латвії, Литви та Естонії. Заяву в неділю, 17 січня, опублікував у Twitter міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич.
 
"Затримання Олексія Навального є абсолютно неприйнятним. Ми вимагаємо від російської влади його негайного звільнення. Євросоюз повинен реагувати швидко, якщо він не буде звільнений, то треба розглянути введення санкцій проти Росії у зв'язку з цією акцією", - йдеться в повідомленні.
 
Негайно звільнити Навального також вимагає глава Європейської Ради Шарль Мішель.
 
"Затримання Олексія Навального після прибуття в Москву є неприпустимим. Я закликаю російську владу негайно звільнити його", - написав Мішель у Twitter.
 
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Європейський Союз повинен негайно відреагувати на затримання.
 
"Швидка і однозначна відповідь на рівні ЄС є необхідною. Повага до прав громадян - наріжний камінь демократії", - написав Моравецький у Twitter.
 
Нагадаємо, Навального затримали в аеропорту Шереметьєво після його прильоту з Берліна 17 січня. В УФСВП повідомили, що він буде під вартою до тих пір, поки суд не визначить запобіжний захід.
 
Відомо, що літак з Навальним на борту сів у Шереметьєво о 20:12 мск. Спочатку лайнер мав прилетіти у Внуково, але з технічних причин аеропорт не зміг прийняти його і три інших рейси. У Внуково приїхали десятки прихильників Навального. За даними ОВС-Інфо, з них більш як 50 були затримані поліцією.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияОппозицияЕвросоюзПрибалтикасанкцииНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі