Біля берегів Великобританії побудують найбільший у світі вітропарк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля берегів Великобританії побудують найбільший у світі вітропарк

Енергетика
549
Біля східних берегів Великобританії, в регіоні Північного моря з’явиться найбільший в світі морський вітровий парк потужністю 3,6 ГВт. На думку експертів ринку, вартість виробленої в ньому електрики буде нижча, ніж на вугільних електростанціях.
Про це повідомляє Reuters.
Тендер на будівництво вітрових електростанцій виграли компанії британська SSE і норвезька міжнародна енергетична Equinor.
Три станції на Доггер-банку, мілководному піщаному березі біля східного узбережжя Англії, будуть постачати електроенергію до 3,6 ГВт, що достатньо для постачання 4,5 мільйона британських будинків. Будівництво парку почнеться в січні 2020 року, а перше електрику в мережу він подасть в 2023 році.
Проект виграв один з контрактів на продаж електроенергії в ході аукціону, який проходив у Великобританії минулої п’ятниці. В цілому між декількома морськими вітропарками були розподілені 5,5 ГВт потужностей, що достатньо для забезпечення 7 млн ​​будинків.
Вартість електрики при цьому була фіксованою – 49,7 доларів, що на 31% нижче, ніж на аналогічному аукціоні двома роками раніше.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас