12:06 22.07.2020

Кабмін у середу планує затвердити ГПК "Нафтогаз" постачальником "останньої надії" для населення, продовжити терміни укладення шести УРП

2 хв читати
Кабмін у середу планує затвердити ГПК "Нафтогаз" постачальником "останньої надії" для населення, продовжити терміни укладення шести УРП

Кабінет Міністрів України в середу планує затвердити ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" постачальником "останньої надії" (ПОН) на ринку природного газу для населення терміном на три роки як переможця конкурсу.

Крім того, до порядку денного засідання винесено питання продовження на шість місяців термінів укладення шести угод про розподіл продукції (УРП): між "Укргазвидобування" (УГВ) і канадською Vermilion щодо Балаклійської та Іванівської ділянок, "УГВ" - щодо Берестянської та Бузівської, "ДТЕК" (в особі Oil&Gas overseas trading BV і ТОВ "Нафтогазексплуатація") - щодо Зінківської, Geo Alliance - щодо Софіївської, Ukrainian Energy LLC (діє від імені американської Aspect Energy) – щодо Варвинської, "ВЕЛЛ КО" Зіновія Козицького - щодо Угнівської.

Як повідомлялося, на початку червня 2020 року НКРЕКП внесла зміни до низки регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для населення з 1 липня 2020 року. Для зміни постачальника необхідно буде направити новому постачальникові заяву-приєднання до умов договору постачання, і він забезпечить переведення клієнта на себе. При цьому участь або отримання підтвердження з боку наявного постачальника для домогосподарства в процесі не знадобиться. Постачання газу новим постачальником розпочинається від дня реєстрації споживача у відповідному реєстрі.

Другим необхідним кроком для відкриття ринку стало проведення конкурсу з відбору постачальника останньої надії. Міністерство енергетики визначило ПОН ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", цінова пропозиція якого становила 2 тис. 711,86 грн за тис./куб. м з ПДВ з націнкою 0%.

ПОН зобов'язаний упродовж 60 днів постачати газ споживачеві, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу. За основу ціни постачання береться середньоарифметична ціна торгів на хабі NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА