День фінансів, 3 жовтня: про опалювальний сезон, відеофіксацію на дорогах, штрафи за вирубку лісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 жовтня: про опалювальний сезон, відеофіксацію на дорогах, штрафи за вирубку лісу

673
Середа, 3 жовтня. З лісами і субсидіями, але без хрущовок і ДТП:
Штрафи за вирубку лісу. Президент Петро Порошенко підписав закон про збереження українських лісів та попередження незаконного вивезення необроблених лісоматеріалів. Змінилися штрафи. Так, штраф за незаконну вирубку та перевезення, зберігання незаконно вирубаних дерев підвищується до 15-30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – до 75-150 неоподатковуваних мінімумів.
Механізм обчислення трудового стажу для підприємців. Кабмін визначив, що період ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, в тому числі із застосуванням фіксованого податку, враховується в страховий стаж фізичної особи-підприємця на підставі довідки про реєстрацію особи, яка є суб’єктом підприємницької діяльності.
Як впливає на субсидію депозит у банку. Українці, які мають банківські вклади, можуть отримувати субсидію. Але на субсидію впливає виграш у лотереї або переказ з-за кордону понад 50 тис. грн.
Фото- і відеофіксації на дорогах Кабмін врегулював технічні вимоги до приладів з функцією фото- і відеофіксації в автоматичному режимі, яка може застосовуватися для фіксації порушень ПДР і використовуватися як доказ для притягнення порушників до відповідальності. Очікується, що введення автоматичної фіксації порушень ПДР призведе до зниження аварійності та кількості ДТП.
Автобуси, тролейбуси і трамваї замість маршруток. В Києві до 2024 року можуть скасувати маршрутні таксі і оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Такі заходи розглядаються, тому що зараз 40% маршрутних таксі в столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається.
У Мінрегіоні вирішили, як реконструюватимуть аварійні хрущовки. Заступник міністра регіонбуду Лев Парцхаладз пропонує: “Спочатку будуємо пусковий будинок. Переселяємо туди людей з 2-3 будинків. Далі зносимо ці будинки. Таким чином, по черзі забудовується весь мікрорайон”. А займатися реконструкцією житла будуть інвестори, оскільки в України немає власних коштів на це.
І тепла новина наостанок: названо дату початку опалювального сезону. Уряд ухвалив рішення про початок опалювального сезону з 15 жовтня., однак місцева влада може оголосити про початок відповідно до погодних умов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас