RU
 

Облита кислотою Гандзюк перенесла вже 11 операцій

Корреспондент.net,  21 вересня 2018, 19:34
0
499
Облита кислотою Гандзюк перенесла вже 11 операцій
Фото: facebook.com/uakateryna
Катерина Гандзюк досі в реанімації

Катерина Гандзюк досі перебуває в реанімації. Їй збережено зір, але стан треба постійно підтримувати.

 
Через півтора місяця після замаху на життя активістка і керівник справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк перенесла вже 11 операцій з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри. Про це з посиланням на чоловіка потерпілої Сергія Денисова повідомляє в п'ятницю, 21 вересня, Центр інформації про права людини.
 
За словами чоловіка постраждалої, останнім оперативне втручання було 18 вересня.
 
"Скільки ще операцій потрібно, складно сказати. Це постійно в процесі обговорення. Адже це складний випадок через таке масивне ураження кислотою", - розповів Денисов, додавши, що на цей час невідомо, чи треба буде продовжити лікування за кордоном.
 
Також він розповів, що з успішних результатів лікування - врятовані очі, тобто збережено зір, уже частково нова шкіра, яка прижилася, і в цілому поліпшення загального стану потерпілої.
 
Фото: рука потерпілої Гандзюк (humanrights.org.ua)
 
"Утім, лікарі все ще не відкидають можливих ризиків, а отже, й загрозу життю через найменшу інфекцію, яка може перешкодити лікуванню і одужанню, тому Катерина досі в реанімації. Тобто її стан треба постійно підтримувати", - пояснив чоловік активістки.
 
Як повідомляється, зараз у справі про напад на Гандзюк правоохоронці перевіряють колишнього начальника Управління захисту економіки поліції Херсонської області Артема Антощука.
 
Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк. В активістки діагностували хімічні опіки, вона знаходиться в лікарні і досі переживає болісні операції.
 
Правоохоронці спочатку кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфікували на важкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше - на замах на вбивство.
 
Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям у Херсонській області. Крім того, вона говорила про зловживання міської влади Херсона.
 
20 серпня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що в цілому поліцією було затримано п'ятьох осіб, які підозрюються слідством в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство Гандзюк.
 
23 серпня Херсонський суд заарештував п'ятого підозрюваного в справі Гандзюк - 23-річного жителя Житомирської області Микиту Грабчука. Саме його слідство вважає безпосереднім виконавцем замаху на вбивство чиновниці.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: операцияпокушенияХерсонфоточиновникиреанимациянападениеактивистыкислотапокушение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі