13:30 06.03.2020

У Києві для запобігання поширенню нового коронавірусу посилено дезінфекцію в транспорті і ТРЦ, обмежено масові заходи

2 хв читати
У Києві для запобігання поширенню нового коронавірусу посилено дезінфекцію в транспорті і ТРЦ, обмежено масові заходи

У Києві запроваджують додаткові заходи для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції Covid-19, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відповідне рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Згідно з рішенням, департамент охорони здоров'я КМДА має забезпечити в медзакладах столиці окремий прийом пацієнтів з ознаками ГРВІ, пневмонії, відбір біологічного матеріалу від хворих із респіраторною симптоматикою для лабораторних досліджень. Особи, що надають амбулаторну та стаціонарну допомогу хворим, мають бути забезпечені пульс-ексиметрами, апаратами для неінвазивної вентиляції легенів.

Департаментам охорони здоров'я і КП "Фармація" доручено забезпечити медичні заклади незнижуваним запасом противірусних препаратів, зокрема рекомендованих для лікування нової коронавирусної інфекції Covid-19, дезінфікувальними засобами та засобами індивідуального захисту. Аптечну мережу - достатньою для безперебійної реалізації кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту.

Департамент освіти і науки, департамент молоді та спорту, департамент соціальної політики, департамент культури, райдержадміністрації, керівники вищих навчальних закладів мають обмежити проведення культурно-масових заходів у закритих приміщеннях, а також здійснювати вологе прибирання з використанням дезінфікувальних засобів і часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень, йдеться в рішенні.

Департамент транспортної інфраструктури, КП "Київський метрополітен", КП "Київпастранс" мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках транспорту, станціях метро, в рухомому складі, а також забезпечити працівників засобами особистої гігієни та індивідуального захисту і здійснювати щоденний контроль за станом їхнього здоров'я.

"У місті визначено сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів. Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки. Від початку тижня в столичних школах і дитячих садках почали вимірювати температуру учням і вихованцям. Місто власними силами створить додаткові фільтри в аеропортах. Ми готові і діємо відповідно до ситуації. Я закликаю всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними і за своє здоров'я, і за оточення", - сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, в Києві працює цілодобова телефонна лінія, куди можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) і (044) 235-01-01 - з мобільного (згідно з тарифами оператора).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА