19:37 24.10.2019

Боєць ЗС України поранений на Донбасі з початку доби внаслідок обстрілів бойовиків

2 хв читати
Боєць ЗС України поранений на Донбасі з початку доби внаслідок обстрілів бойовиків

Протягом доби четверга озброєні формування Російської Федерації і її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї ... Протягом поточної доби, в результаті обстрілу, поранення отримав один військовослужбовець об'єднаних сил", - йдеться в вечірньому зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру ООС у соцмережі Фейсбук.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 8 обстрілів по позиціях об'єднаних сил.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські окупаційні війська здійснили 5 обстрілів наших позицій: у Золотого-4 (не ділянка розведення) з напрямку Золотого-5 - з автоматичних гранатометів; неподалік Зайцевого - зі стрілецької зброї; двічі поблизу Луганського - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів; біля Троїцького з напрямку Калинової - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів", - йдеться в звіті.

Крім того, нагадують у прес-центрі ООС, бойовики вдалися до провокації з метою дискредитації українських військових, коли близько 10:30, ворог з АГС-17 обстріляв працівників КП "Луганськвода", які проводили ремонтні роботи на непідконтрольній уряду України території в районі залізничної станції "Кондрашевська", біля зупинки Зелений Гай. В результаті обстрілу поранення отримали дві цивільні особи.

"Прес-центр об'єднаних сил повідомляє, що від місця, де зафіксовано обстріл, до найближчих позицій українських військовослужбовців більше двох з половиною тисяч метрів. За тактико-технічними характеристиками постріли з АГС-17 мають прицільну дальність 1700 метрів, а максимальна дальність польоту - 2100 метрів (з пострілом ГПД-30)", - йдеться в інформації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Германия, Украина и более 50 организаций, государств и компаний создали "Альянс навыков для Украины" на EUR700 млн

Повідомлення в соцмережах про смерть ексмера Куп'янська, обвинуваченого в держзраді, не вплинуть на судовий розгляд його справи

Німеччина, Україна та понад 50 організацій, держав і компаній створили "Альянс навичок для України" на EUR700 млн

У центрі Києва стався витік води на проїжджу частину, кілька житлових будинків тимчасово без водопостачання

Шефчович анонсував початок роботи над стратегічними європейськими проєктами

СБУ повідомила про підозру ексначальнику російської катівні в Луганській області, який виводив "на розстріл" українських полонених

Російські окупанти весь день обстрілювали Дніпропетровську область, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури

Спікери парламентів Польщі, України та країн Балтії сподіваються, що саміт НАТО у Вашингтоні визначить незворотність шляху України до Альянсу

Україну обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО - Мінкультури

ПРООН за фінансування Республіки Корея та Ісландії передала "Укренерго" 40 високовольтних вводів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА