18:23 26.04.2018

Тимошенко і Порошенко пройшли б у другий тур президентських виборів - опитування "Социс"

2 хв читати
Тимошенко і Порошенко пройшли б у другий тур президентських виборів - опитування "Социс"

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і чинний президент України Петро Порошенко вийшли б у другий тур президентських виборів, якби вони відбулися в найближчу неділю, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Так, на питання, якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, за кого з кандидатів ви віддали б свій голос, 8,9% респондентів відповіли, що проголосували б за Ю.Тимошенко, за П.Порошенко проголосували б 7,9%. Трійку лідерів закриває лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, за якого готові проголосувати 7,7% опитаних.

Далі - український співак, рок-музикант, лідер групи "Океан Ельзи Святослав Вакарчук, за якого готові проголосувати 6,9%, співголова фракції" Опозиційний блок "Юрій Бойко - 6,5%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 4,9%, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович - 4,6%, міський голова Львова Андрій Садовий - 2,3%, лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок - 1,3%.

Іншого кандидата готові підтримати 14% респондентів, не мають наміру брати участі у виборах 14,4% опитаних, не знають, за кого віддали б свій голос, 20,1% опитаних.

Серед тих, хто точно планує прийти на вибори президента, за Ю.Тимошенко планують проголосувати 10,4% за П.Порошенка - 9,2%, А.Гриценка - 9,0%, С.Вакарчука - 8,1%, Ю.Бойка - 7,6%, О.Ляшка - 5,7%, В.Рабиновича - 5,4%.

На питання про те, хто, на вашу думку, переможе і стане наступним президентом України, 17,6% респондентів відповіли, що це буде П.Порошенко, 11,8% - Ю.Тимошенко, решта кандидатів не перевищила 4%.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітень 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, що репрезентує доросле населення України загалом, за такими ознаками: стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю становила 22 хвилин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА