Доступність посилання

ТОП новини

Шалені гроші. Манафорт отримав понад $65 мільйонів в Україні – обвинувачення


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Пол Манафорт отримав понад 65 мільйонів доларів за свою роботу в Україні за 2010–2014 роки. Ці гроші він зберігав на рахунках поза межами США. За цей же період він витратив понад 15 мільйонів доларів на придбання об’єктів нерухомості, ландшафтний дизайн, облаштування будинків та придбання предметів розкошів, включаючи куртки зі шкіри пітона та страуса, повідомляє медіакомпанія СNN, посилаючись на судову інформацію.

Ці суми було оприлюднено в середу, 8 серпня, наприкінці триденних свідчень колишнього бізнес-партнера Манафорта Ріка Ґейтса в суді, протягом яких свідок підтвердив, що Манафорт приховував наявність 15 банківських рахунків поза межами США і вдавався до підробки фінансових документів. Ґейтс також визнав, що крав гроші у Манафорта і мав позашлюбні відносини.

Експертка ФБР з фінансових справ Морган Меджонос надала підтвердження купівель предметів розкошу Манафортом.

Вона продемонструвала присяжним, як ФБР ретельно відслідкувало банківські перекази з рахунків за кордоном до крамниць у США, які продавали коштовні товари Манафортові, включаючи крамницю чоловічого одягу індивідуальної пошивки Alan Couture, де Манафорт за п’ятизначні суми купував куртки, зроблені зі шкіри страуса та пітона.

Агент Служби внутрішніх надходжень США Майкл Велч зазначив, що Манафорт використовував свої доходи, отримані поза США, зокрема, для купівлі яхти, катання на конях, оренди вілли в Італії та оплати послуг косметичної стоматології.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG