RU
 

Коноплянка: Насолоджуватися захватом на свою адресу я перестав

iSport.ua,  6 жовтня 2018, 18:10
0
842
Коноплянка: Насолоджуватися захватом на свою адресу я перестав
Фото: Getty Images
Євген Коноплянка

Один із лідерів збірної України Євген Коноплянка дав інтерв'ю для тележурналу УЄФА, присвяченого Лізі націй.

Один із лідерів збірної України Євген Коноплянка розповів про найближчі завдання національної команди.

- Вітаємо з хорошим стартом у Лізі націй! Про що думали після першої перемоги?

- Усі були дуже раді - тренери, футболісти, персонал збірної. Гра із Чехією вийшла виснажливою ​​і дуже емоційною. Добре, що вдалося завершити її на свою користь. Три очки на виїзді зняли всю втому.

- Що стало головними причинами успіху збірної України?

- Насамперед - командна взаємодія. На полі відчувалося, що всі ми граємо за принципом "один за всіх і всі за одного". Так, були й індивідуальні дії того ж Марлоса, але і це йшло на благо команди, адже він обігравав по чотири суперники, а потім віддавав пас партнеру. Добре, що у нас у команді є такі гравці, як він. Ярмоленко та інші теж заслуговують компліментів, але все ж на першому плані була командна гра. У Чехії ми пропустили, але не запанікували, як зробили би більшість команд, адже ніхто не любить пропускати на перших хвилинах. Ми зібралися і показали гідний футбол. Хочеться відзначити, що в нашій команді є гравці, які можуть вийти на заміну і задати необхідний темп і тонус. Це дуже важливо.

- Говорячи про сучасну збірну України, як правило, згадують Коноплянку і Ярмоленка. Приємно відчувати себе одним зі головних героїв команди?

- Якщо чесно, то я не хотів би слухати такі компліменти, тому що в голові досі сидить невдалий виступ на Євро-2016. Так, тоді люди говорили: "Вау, Андрій, Євген - які класні фланги!". Але ми не грали, як команда, і що зміг зробити кожен із нас? Сучасний футбол вимагає переважання командних дій над індивідуальними. Що з того, що хтось всіх обіграє, а команда не грає? Без командних дій не буде результату. Тому я тепер не звертаю уваги на компліменти на свою адресу. Мені вже не 20 років, і насолоджуватися захватом на свою адресу я перестав.

- Наскільки важливий успішний старт у такому швидкоплинному турнірі, як Ліга націй?

- Безумовно, дуже важливий. Ми взяли максимум очок у сильних команд, і тепер контролюємо ситуацію. Тепер все в наших руках. Хочу зауважити, що з якою командою ми б не грали, ми завжди прагнемо перемоги. Навіть якщо доведеться зустрітися з Німеччиною або Іспанією. Хоча з такими грандами і нічия не засмутить (посміхається).

- Що скажете про формат Ліги націй? За рахунок цього турніру зменшилася кількість товариських матчів. Це плюс чи мінус для гравців?

- Мені здається, це на користь футболу і точно цікавіше для гравців. Скажімо, граємо ми товариський матч проти Албанії ... Погодьтеся, що це трохи не те ... Звичайно, можна себе налаштувати, що це матч національної команди і все таке, але коли знаєш, що матч офіційний, і є шанс завоювати право грати в наступному розіграші проти грандів, то це значно підвищує мотивацію. Крім того, переможець групи в Лізі націй отримає місце у другому кошику під час жеребкування відбору чемпіонату Європи, тобто буде грати проти слабших команд. Уже позитивний момент, правда? Ліга націй - хороша можливість довести, що ми не проста команда і претендуємо на більше.

- Таким чином, мета України в Лізі націй ...

- Потрапити в Лігу А.

- А до чого прагнете у кваліфікації Євро-2020?

- Вийти у фінальний турнір. Це навіть не обговорюється. Але я не люблю забігати наперед. Давайте закінчимо Лігу націй, дочекаємося жеребкування, оцінимо суперників і свої шанси.

- Але в будь-якому випадку перед командою стоїть завдання потрапити до фінального турніру?

- Звичайно, 100 відсотків.

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі