Компанія Білла Гейтса вироблятиме атомні енергоустановки для суден — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Білла Гейтса вироблятиме атомні енергоустановки для суден

Світ
796
Компанія TerraPower, що належить Біллу Гейтсу і займається атомними розробками, в партнерстві з французькою Orano, американською Southern Company і Core Power планує розробити в США реактор на розплавах солей (MSR).
Про це пише Sea News.
Компанії вже подали заявку в Міністерство енергетики США на участь у конкурсі на отримання субсидії за схемою cost-share risk reduction в рамках програми Advanced Reactor Demonstration Program зі створення прототипу MSR.
Як зазначають в Core Power, “використання таких атомних технологій як рідкосольові реактори трансформує транспортну галузь, в тому числі і судноплавство”.
Морські енергоблоки, розроблені компанією, використовують в якості палива і одночасно охолоджувальної рідини слаборадіоактивний хімічний елемент торій. Такі реактори здатні забезпечувати енергією величезні судна.
Найбільшими запасами торію володіє Індія. Розробки атомних технологій з використанням торію і викликали інтерес у TerraPower. В Core Power визнають, що обладнати судна рідкосольовим реактором буде недешево, тому компанія пропонує для своїх енергоблоків лізингову модель.
При цьому, на вебінарі в Сінгапурі глава BW Group Андреас Сохмен-Пао заявив, що використання атомної енергії зробить революцію в торговому судноплавстві.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас