Доступність посилання

ТОП новини

Хто такий Антон Дробович, новий голова Інституту національної пам'яті?


Антон Дробович
Антон Дробович

Кабінет міністрів погодив кандидатуру Антона Дробовича на посаду очільника Українського інституту національної пам’яті. Новому голові УІНП – 33 роки. Він є кандидатом філософських наук і магістром правознавства.

Антон Дробович здобув освіту в Національному педагогічному університеті імені Драгоманова. Також він випускник програми «Цінності та суспільство» The AspenInstitute Kyiv.

Нині Дробович є доцентом кафедри культурології Національного педагогічного університету імені Драгоманова, викладає на кафедрі, і водночас керівник освітніх програм меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», а також є експертом Інституту суспільно-економічних досліджень. Крім того, він член правління Молодіжної асоціації релігієзнавців.

Попередні посади

Раніше Антон Дробович був СЕО міжнародного форуму Ukrainian ID, керівником напрямку стратегічного розвитку комплексу «Мистецький арсенал», працював в органах державної влади, державних закладах культури та освіти, в тому числі – на посаді радника міністра освіти і науки України.

Також Дробович працював журналістом та керівником аналітичного відділу незалежного інформаційного агентства, яке займалося висвітленням питань освіти, науки та молодіжної політики.

Дослідження і публікації

Новий очільник УІНП – лауреат мистецтвознавчого конкурсу Stedley Art Foundation, автор циклу лекцій на тему міфології у мистецтві, співавтор навчально-методичних посібників і програм та низки експертних матеріалів на тему соціального розвитку, освіти та культури, має десятки наукових публікацій у сфері філософії, культурології та антропології.

Відтак його називають експертом у сфері освіти і культури, арткритиком та дослідником. Серед напрямків досліджень: реалізація державної політики, нормативно-правове забезпечення реформ у сфері освіти і культури, ефективне управління та «розумні інвестиції» в державні заклади культури, формальна та неформальна освіта дорослих, стратегування та комунікації в освіті та культурі.

Наміри

Як кандидат на посаду директора Українського інституту національної пам'яті в інтерв'ю для «Історичної правди» Дробович казав, що претендує на посаду, оскільки має бажання перетворити офіційну політику пам'яті в Україні на більш виважену та ліберальну.

Своїми пріоритетами у національній політиці пам'яті він назвав «результативність та зрозумілість діяльності УІНП для платників податків». Також зазначив, що процес декомунізації в Україні вважає незавершеним у частині суспільної свідомості, адже «не можна за 5 років здекомунізувати те, що «комунізувалось» упродовж десятиліть».​

Статки

Декларація Антона Дробовича за 2018 рік свідчить, що він має дві квартири у спільній власності та автомобіль Volkswagen Polo 2004 року.

За основним місцем роботи (Національний педагогічний університет імені Драгоманова) Дробович заробив 93318 гривень, за роботу в БО «Фонд підтримки міжнародного співробітництва України» отримав 52970 гривень та 357393 гривень – від зайняття підприємницькою діяльністю.

Всі найважливіші та найцікавіші новини читайте на нашому каналі в Телеграмі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG