Канада, Британія, Австралія і Нова Зеландія погодили кіберзахист від Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада, Британія, Австралія і Нова Зеландія погодили кіберзахист від Росії

Фінтех і Картки
182
Прем’єр-міністри Канади, Великобританії, Австралії і Нової Зеландії обговорили в Лондоні стратегію протидії російським кібератакам. Про це повідомляє CBC News.
“Ми знаємо, що Росія робить, і не варто сумніватися, що ця кібервійна є одним з найбільших викликів нашого часу. Разом з нашими найближчими союзниками, троє з яких присутні в даний час, ми цілодобово будемо працювати з усіма доступними нам технологіями, щоб не дозволити агресивним державам і недержавним гравцям взяти верх”, — сказала прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей.
Крім того, Мей звинуватила Росію у “використанні кібернетичного простору як складової більш широких зусиль з підриву міжнародної системи”.
Прем’єр-міністри інших країн також підтвердили свою готовність співпрацювати у попередженні кібератак і в цілому захисту системи правил і норм, які забезпечували мир, стабільність і процвітання”.
“Є на світі люди і держави, які не поділяють наші цінності, підхід до свободи і заснованого на правилах порядку. Тому друзям-однодумцям, як ми, важливо триматися разом, щоб висловити солідарність, направити чіткий сигнал тим, хто не дотримується правил”, — сказав голова канадського уряду Джастін Трюдо.
Раніше Росія здійснила масштабну кібератаку, яка була спрямована як на державні структури, так і на приватні компанії. Ймовірно, цілями кібернападів були “мільйони” ключових пристроїв, що дозволяють встановлювати з’єднання з інтернетом — маршрутизатори (роутери), комутатори та файрволи. У заяві стверджується, що хакери мали намір викрасти “інтелектуальну власність” і мати постійний доступ до мереж своїх жертв. У заяві відомств також перераховуються докладні методи, до яких нібито вдавалися російські хакери для досягнення своїх цілей.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас