17:55 20.09.2018

Глава МЗС Угорщини допустив перешкоджання євроінтеграції України в подальшому

2 хв читати
Глава МЗС Угорщини допустив перешкоджання євроінтеграції України в подальшому

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто називає недружніми та ризикованими ідеї української сторони щодо висилки угорського консула в м. Берегове Закарпатської області через інформацію про видання угорських паспортів українським громадянам, і допускає перешкоджання європейській інтеграції України в подальшому, повідомляється на офіційному сайті угорського уряду в четвер.

"Після заходів, які є дискримінаційними для закарпатських угорців, і різних спроб залякати їх, серія нападів на нас тепер перейшла на інший рівень... Такий крок поставить відносини між двома країнами в інший вимір і не залишиться без відповіді... Угорщина постійно стежить за розвитком подій, і можливо, що в майбутньому також можуть знадобитися подальші заходи щодо уповільнення інтеграції України", - заявив П.Сіярто журналістам у Будапешті.

Глава МЗС Угорщини сказав, що оприлюднення відеоролика, записаного прихованою камерою в Генеральному консульстві Угорщини в Берегові, було використано в українській виборчій кампанії з використанням антиугорських настроїв у спробі виграти голоси, і назвав це "особливо недружнім" актом. За словами міністра, запис, швидше за все, було зроблено та поширено "на замовлення".

Він також додав, що клятва про громадянство, записана на відео, "відповідає всім правилам", і, відповідно, той факт, що міністр закордонних справ України заперечив проти неї, можна поясненити лише внутрішніми політичними міркуваннями та майбутніми виборами. "Подвійне громадянство - це повсякденна практика в ЄС, і, відповідно, українські заперечення не наголошують на тому, що Київ серйозно ставиться до європейської інтеграції та вступу до НАТО", - сказав угорський міністр.

"Україна також має поважати свої міжнародні зобов'язання, на додаток до яких вона також має визнати той факт, що 150-тисячна потужна угорська меншина, яка проживає в Україні, як і раніше, має права, навіть якщо Україна намагається їх послабити", - резюмував П.Сіярто, зазначивши, що на цю тему "буде багато розмов" на сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку наступного тижня.

Як повідомлялося, раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видання паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Берегові Закарпатської області, а також відповідне відео з прийняттям присяги. Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною та зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

П.Клімкін у відповідь на це заявив про наміри під час зустрічі в США на Асамблеї ООН із П.Сіярто обговорити цю інформацію. "Скажу, що консулу нічого там робити, нехай видає угорські паспорти угорським громадянам краще в Будапешті", - заявив він.

Також П.Клімкін додав, що на зустрічі з П.Сіярто також обговорюватимуть назву посади "уповноваженого щодо Закарпаття".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА