12:02 16.05.2020

Степанов: думаю, наступного тижня ми почнемо впроваджувати ІФА-тестування

1 хв читати
Степанов: думаю, наступного тижня ми почнемо впроваджувати ІФА-тестування

 

У понеділок, 18 травня, буде підписано наказ МОЗ про проведення в Україні ІФА-тестування громадян на наявність у крові антитіл до Covid-19, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Розроблено механізм тестування, коло осіб, спосіб тестування....У нас перебувають на завершальній стадії випробування українські тест-системи для ІФА-тестування (компанії "Діапром"), є зарубіжні тести компанії "ЛяРош", сертифіковані в Європі, а також американські... ми вважаємо за можливе їх використовувати", - сказав міністр на брифінгу в суботу вранці.

"Думаю, що наступного тижня ми почнемо впроваджувати ІФА-тестування і це збільшить кількість і коло тестування на Covid-19", - підсумував Степанов.

Міністр також зазначив, що із запропонованих виробниками перевагу віддаватимуть тест-системам українського виробництва.

Коментуючи спалахи коронавірусної хвороби в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві, Степанов зазначив, що саме такі заклади потребують особливої уваги, постійного відстеження та швидкої реакції.

Говорячи про стратегію тестування, Степанов зазначив, що масове тестування людей без симптомів може викликати оманливе відчуття безпеки, тому ухвалено рішення тестувати тільки за наявності відповідних симптомів.

Відповідаючи на запитання про закупівлю продукції компанії "Новатор" (мобільних інвазійних апаратів ШВЛ), міністр поінформував, що такої закупівлі не передбачається, оскільки після проведення необхідних консультацій з експертами і президентом асоціації анестезіологів України Сергієм Дубровим потреби в таких апаратах немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА