19:01 02.07.2020

Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить телеканал "112 Україна" за висловлювання Медведчука через загрозу нацбезпеці

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить телеканал "112 Україна" за висловлювання Медведчука через загрозу нацбезпеці

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України позапланово після карантину перевірить телеканал "112 Україна" за трансляцію висловлювань голови політради фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, в яких він схвально оцінює стратегію президента Росії Володимира Путіна в міжнародній політиці.

Як зазначено в повідомленні на сайті регулятора в четвер, телеканал перевірять у контексті поширення закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також щодо дотримання обов'язку поширювати об'єктивну інформацію.

На думку Нацради, продемонстрована в ефірі телеканалу "112 Україна" позиція Медведчука щодо статті Путіна в контексті подій в Україні є сприятливою для російського уряду.

"Такі висловлювання забезпечують інформаційну підтримку дій російського керівництва в умовах збройної агресії проти України і загрожують створенням серйозної міжнародної напруженості, що становить загрозу національній безпеці України", - вважає держрегулятор.

Моніторинг Нацради 22-24 червня зафіксував в ефірі телеканалу проілюстрований фотопортретом текстовий коментар Медведчука як підводку до телепередач LIVE та "Прайм".

"У своєму коментарі Віктор Медведчук схвально оцінює ініціативи російського президента в міжнародній політиці та висловлює оптимізм щодо їх реалізації", - йдеться в повідомленні Нацради.

За даними регулятора, в ефірі телеканалу цю підводку щоразу коментували нові експерти, запрошені до студії.

"У жодному виступі ведучих чи промовах гостей телепередач LIVE і "Прайм" протягом 22-24 червня не було подано інформації та оцінки в контексті актуальної на сьогодні ситуації зі збройною агресією Російської Федерації проти України", - наголошують у Нацраді.

Згідно з повідомленням регулятора, редакція телеканалу не забезпечила трансляції інших думок, поглядів, спростування, заперечення чи інших форм повідомлень, які пояснили б або дали підстави для суспільної дискусії з цього питання, чим обмежила аудиторію виключно однією точкою зору.

Під логотипом "112 Україна" мовлять компанії ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" (усі - Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА