18:29 22.08.2019

Уряд України затвердив план заходів із реалізації стратегії розвитку медосвіти

2 хв читати
Уряд України затвердив план заходів із реалізації стратегії розвитку медосвіти

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні на 2019-2021 роки, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, планується впровадити нові стандарти освіти, сучасні програми для навчання студентів, а також новий принцип фінансування безперервного професійного розвитку (БПР) лікарів.

Стратегія передбачає, що освітні стандарти у сфері знань "22 Охорона здоров'я" будуть розроблені з урахуванням сучасних тенденцій розвитку медичної освіти у співпраці зі Всесвітньою федерацією медичної освіти та іншими провідними міжнародними експертами. Крім того, планується оновити освітні програми і навчальні плани відповідно до нових стандартів та за активної участі вищих навчальних закладів і продовжити впровадження єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), включаючи міжнародний екзамен з основ медицини (IFOM).

Згідно зі стратегією, студенти отримають сучасні засоби для навчання, зокрема електронні навчальні матеріали, переклад нових підручників, доступи до рецензованих видань у сфері охорони здоров'я, які індексуються наукометричними базами Web of Science/Scopus/PubMed.

Крім того, буде розроблено комплексні програми підвищення рівня знання англійської мови, а також закріплено вимоги до знання англійської.

Згідно з повідомленням, також планується впровадити нову модель інтернатури та створити держпрограму сприяння академічній мобільності, поліпшення умов для проведення наукових досліджень у сфері охорони здоров'я, посилення засад академічної доброчесності, зокрема - удосконалення програмного забезпечення вишів для перевірки на наявність плагіату. Викладачі медуніверситетів підвищуватимуть свою кваліфікацію на стажуваннях у закордонних закладах вищої освіти та закладах охорони здоров'я, програмах обміну з іншими країнами, міжнародних конференціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА