07:47 07.08.2019

Апеляційний суд відмовився відновити провадження щодо оскарження тарифів на проїзд в харківському метро

2 хв читати
Апеляційний суд відмовився відновити провадження щодо оскарження тарифів на проїзд в харківському метро

Другий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарги громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) на рішення суду першої інстанції про закриття провадження у справі про оскарження тарифів на проїзд в метро.

"Суд вирішив апеляційну скаргу залишити без задоволення. Рішення окружного адміністративного суду залишити без змін", - сказав кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна член правління ХАЦ Євген Лисичкін.

Він також повідомив, що організація має намір подати касаційну скаргу до Верховного суду.

Як повідомлялося, 6 лютого виконком Харківської міськради підвищив вартість проїзду в метро з 5 грн до 8 грн.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів ХАЦ і депутата Харківської міськради Ігоря Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду. Однак метро продовжило перевозити пасажирів за підвищеною ціною.

За фактом невиконання міськрадою рішення окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала прийняті виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - на рівні 8 грн.

22 травня виконком Харківської міськради втретє прийняв рішення про встановлення вартості проїзду в метро в розмірі 8 грн за поїздку.

10 червня Харківський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання представника виконкому і закрив провадження щодо оскарження підвищення вартості проїзду в метро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА