Мінрегіон оновив перелік стандартів для промисловості будматеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон оновив перелік стандартів для промисловості будматеріалів

Нерухомість
267
У Міністерстві розвитку громад і територій України затвердили оновлений перелік стандартів по промисловості будівельних матеріалів.
Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.
“Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов підписав наказ Мінрегіону «Про затвердження Переліків національних стандартів, відповідність яким надає презумпцію відповідності виробів вимогам Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що перелік затверджений відповідно до Закону України «Про технічні регламенти та оцінки відповідності» та постанови Кабінету Міністрів України «Про визначення сфер діяльності, в яких центральні органи виконавчої влади та Служба безпеки України здійснюють функції технічного регулювання».
Згідно із законодавством, будівельні вироби повинні відповідати основним вимогам, визначеним в Технічному регламенті щодо споруд, в яких вони застосовуються, зокрема, національними стандартами ДСТУ і гармонізованими європейськими ДСТУ Б EN, будівельним нормам і повинні бути промарковані національним знаком відповідності. Тільки такі вироби можуть вільно продаватися і використовуватися в будівництві на території України.

Довідка Finance.ua:

  • Останній раз Перелік національних стандартів щодо відповідності будівельних виробів вимогам Технічного регламенту оновлювався в 2015 році.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас