07:59 02.09.2020

Китай планує до 2030 року подвоїти ядерний арсенал - Пентагон

2 хв читати
Китай планує до 2030 року подвоїти ядерний арсенал - Пентагон

КНР має намір до 2030 року вдвічі збільшити кількість ядерних боєголовок, що перебувають у нього на озброєнні, яких нині у Китаю налічується приблизно 200 одиниць, повідомляє у вівторок видання The Hill з посиланням на доповідь Пентагону.

"За наступне десятиліття арсенал ядерних боєголовок Китаю, який зараз оцінюється в щонайменше, 200, планується як мінімум подвоїти на тлі розширення і модернізації Китаєм своїх ядерних сил", - стверджується в доповіді.

При цьому згідно з документом, у наступні п'ять років військові Китаю хочуть довести кількість боєголовок, призначених для міжконтинентальних балістичних ракет, до 200 одиниць.

У Пентагоні також попередили, що Китай, який розвиває технології доставки ядерної зброї на стратегічних бомбардувальниках, може найближчим часом отримати всю ядерну тріаду і запускати ядерні ракети з землі, повітря і моря.

У Міноборони США зазначили, що США непокоять не стільки масштаб нарощування ядерних сил Китаєм, скільки демонстровані подібним чином Пекіном довгострокові плани посилення його військової могутності.

Минулими вихідними міністр оборони США Марк Еспер заявив про необхідність зміцнювати ядерні сили США зважаючи на зростання військової потужності Китаю.

Тим часом, нагадує The Hill, доповідь Пентагону була оприлюднена на тлі спроб Вашингтона замінити договір СНО-III у сфері контролю над ядерними озброєннями між США і РФ на документ, який би включав в себе і КНР. Однак Китай раніше відмовлявся приєднатися до таких переговорів, наголошуючи, американський ядерний арсенал значно перевищує китайський.

У серпні портал Axios з посиланням на заяву спецпредставника президента США Маршалла Біллінгслі повідомив, що США більше не наполягають на обов'язковій участі Китаю в переговорах Вашингтона і Москви з контролю над озброєннями.

За його словами, адміністрація Трампа відмовилася від своєї вимоги, щоб Китай брав участь у переговорах, і сфокусована на досягненні політичної угоди з Росією. Після цього Вашингтон розраховує, що США і Росія вже разом зможуть чинити тиск на Китай і переконати його приєднатися до переговорів і, в кінцевому підсумку, до угоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Кількість загиблих у Харкові зросла до двох осіб - Терехов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА