17:46 24.02.2020

МОЗ готове до ще однієї евакуації українців із Китаю, якщо вони виявлять таке бажання

2 хв читати
МОЗ готове до ще однієї евакуації українців із Китаю, якщо вони виявлять таке бажання

 Міністерство охорони здоров'я готове до ще однієї евакуації українців із Китаю в разі, якщо вони виявлять таке бажання, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Ми готові до ще однієї евакуації наших громадян, наразі МЗС веде роботу з громадянами, які перебувають у китайській провінції Хубей, і з'ясовує, чи є бажання і чи готові вони до евакуації на територію України", - сказав він на брифінгу в понеділок.

"Якщо таке бажанням буде висловлено, то, я думаю, уряд зробить усе, щоб швидко і якісно їх доставити. Події, які відбувалися тиждень тому, не повторяться", - запевнив Ляшко.

Він також повідомив, що всі, хто працюють в обсерваторі в Полтавській області, забезпечені необхідними засобами захисту.

"Усі, хто працює з біологічно патогенними агентами, мають засоби індивідуального захисту і спецодяг, які сертифіковані відповідно до стандартів. Коронавірус - це грипоподібне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом, тому специфіка захисту цих працівників відповідає рівню захисту та класу патогенності цього збудника інфекційного захворювання", - сказав заступник міністра.

У свою чергу голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко запевнив, що випадки, коли громадяни, котрі прибувають до України, відмовлятимуться проходити температурну перевірку, буде розголошено.

"Якщо людина відмовиться проходити обстеження, ми зробимо це публічним, зробимо стрім, доведемо до суспільства, нехай його за межами пункту пропуску зустрічають наші активні громадяни, і забирають самі у нього аналізи, і відвозять куди захочуть", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА