Попри кризу, інфляція в Україні у 2020 році зросте дещо вище 6% - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попри кризу, інфляція в Україні у 2020 році зросте дещо вище 6% - Нацбанк

Особисті фінанси
339
У Національному банку України очікують, що попри спричинену пандемією коронавірусу економічну кризу, рівень інфляції в Україні за підсумками 2020 року буде незначно перевищувати цільовий діапазон 4-6%.
Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час онлайн-дискусії Київської школи економіки, передає пресслужба Нацбанку.
«Ціни на окремі товари підскочили під час перших тижнів карантину, але зараз їх зростання зупинилося. Загалом інфляція у цьому році може бути дещо вищою цільового діапазону НБУ (4-6%), проте таке відхилення не є критичним», — повідомив Сологуб.
У Нацбанку зазначають, що світова економічна криза вже почалася в Україні. Зокрема, НБУ фіксує падіння ділової активності та зростання рівня безробіття. Разом з тим, Нацбанк вважає, що наразі Україна входить в нову економічну кризу набагато більш підготовленою, аніж у кризу 2008-2009 років.
«Наша економіка значно краще підготовлена до кризових явищ. На користь цього говорить очищена банківська система, зважена бюджетна політика останніх років, відсутність «чорної діри» Нафтогазу, достатній обсяг міжнародних резервів», — зазначили у Нацбанку та додали, що попри високий рівень готовності до кризи, Україні необхідно залучити міжнародну фінансову підтримку МВФ.

Довідка Finance.ua:

  • Відповідно до урядового прогнозу, інфляція в Україні цьогоріч може зрости до 8,7%, МВФ очікує, що інфляція складе 4,5%.
  • За офіційними даними Державної служби статистики, у березні ціни в Україні зросли на 0,8%.
  • У Національному банку зафіксували падіння ажіотажного попиту на продукти та зупинку зростання цін на них.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас