18:58 26.06.2018

Генсек РЄ говорить про необхідність обопільного звільнення ув'язнених в РФ та Україні

2 хв читати
Генсек РЄ говорить про необхідність обопільного звільнення ув'язнених в РФ та Україні

 Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд заявив у вівторок про намір домагатися звільнення українських ув'язнених у Росії і російських в Україні.

"Настав час нам всім сказати, що обидві сторони мають припинити цю агресивну діяльність, постаратися прийти до деескалації, включаючи звільнення ув'язнених, здійснення обміну ув'язнених", – заявив Т.Ягланд.

"По-перше, я порушуватиму питання пана Сенцова, але й також підніматиму ситуацію із іншими ув'язненими обох сторін, і продовжу це робити", – додав генсек Ради Європи.

"Але я не здамся, тому що я вважаю, що дуже важливо, щоб обидві сторони доклали зусиль до зниження напруженості, до зупинення будь-якої війни, чи то словесної, чи то війни зброєю, чи гібридної війни", – зазначив він.

У свою чергу, голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив про намір української сторони уточнити позицію Т.Ягланда, який говорить про політв'язнів і в Росії, і в Україні.

"На сьогодні Ягланд дедалі більше починає бути схожим на Педро Аграмунта (екс-президент ПАРЄ – ІФ): коли однією рукою робляться певні кроки, очевидно, узгоджені з Путіним, для того, щоб показати, що він може робити щось для України, а іншою проводиться політика у відповідності з політикою Кремля", – зазначив В.Ар'єв.

За його словами, українська делегація задасть Т.Ягланду запитання, "як це так – говорити, що є пропаганда з обох сторін, що є політв'язні з обох сторін".

При цьому В.Ар'єв нагадав про позицію української сторони: "В Україні російських політичних в'язнів немає. Є люди, які прийшли зі зброєю на українську землю вбивати українців і захоплювати українські території, це не політичні в'язні, це агресори. Тому риторика Ягланда з головою його видає".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА