08:52 09.03.2019

Супутник помітив ознаки підготовки КНДР до запуску ракети

2 хв читати
Супутник помітив ознаки підготовки КНДР до запуску ракети

Супутникові знімки американської компанії DigitalGlobe об'єкта поблизу Пхеньяна дозволяють припустити, що Північна Корея готується до запуску ракети, можливо, космічної у найближчому майбутньому. Про це повідомляє National Public Radio (NPR), в розпорядженні якого виявилися дані знімки.

Знімки зроблені 22 лютого, на них зображений об'єкт, відомий як Sanumdong, на якому Північна Корея зібрала деякі зі своїх міжконтинентальних балістичних ракет і ракет для запуску супутників, стверджує NPR. На кадрах помітно легкові і вантажні автомобілі, припарковані поруч з об'єктом. Також можна побачити залізничні вагони, поруч з якими встановлені два крани.

"Коли ви зберете все це докупи, це дійсно схоже на те, що північнокорейці знаходяться в процесі складання ракети", - наводить радіостанція слова експерта Джеффрі Льюїса з Міддлберійского інституту міжнародних досліджень в Монтереї, який вивчав дані знімки.

Публікація світлин відбувається на тлі нещодавнього саміту президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином, який завершився достроково і без видимих ​​результатів. Трамп перервав переговори зі своїм північнокорейським колегою і залишив зустріч достроково. За її закінченням було оголошено, що лідери не домовилися з питань подальшої денуклеаризації Корейського півострова. Сторони лише домовилися продовжувати переговори, проте ніяких дат наступних раундів названо не було.

У США знають про супутникові знімки, але не прийшли до тих самих висновків, що і експерти, заявив 8 березня під час бесіди з радіостанцією високопоставлений представник Держдепартаменту США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА