08:16 08.08.2018

Порошенко обговорив із Помпео подальшу протидію російській агресії та відновлення територіальної цілісності України

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори з держсекретарем США Майком Помпео, сторони обговорили подальшу протидію російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, йдеться в заяві, розміщеній у ніч на середу на сайті глави Української держави.
"Сторони підтримали підходи до подальшої протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, зокрема з урахуванням останніх контактів між главами двох держав", - повідомила прес-служба президента України.
П.Порошенко подякував М.Помпео за "за історичну декларацію про невизнання спроби анексії українського Криму російським агресором". Було наголошено на пріоритетності продовження руху від політики невизнання анексії до політики деокупації Криму.
"Співрозмовники зазначили, що підходи США щодо політики стосовно Росії залишаються чіткими та недвозначними – допоки Кремль не змінить свою конфронтаційну політику, ціна агресії для Росії і надалі зростатиме", - йдеться в повідомленні.
Також сторони зазначили, що санкційна політика стосовно Росії зберігатиметься до відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, враховуючи Крим.
"Спроби російської сторони нагнітати ситуацію і надалі отримуватимуть адекватну відповідь і збільшуватимуть ціну агресії", - зазначено в повідомленні.
Крім того, співрозмовники обговорили важливість скоординованих дій у рамках просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включно з поверненням контролю над неконтрольованою ділянкою кордону України з Росією.
У повідомленні прес-служби президента України наголошено, що особливу увагу було приділено питанню звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі та в Криму.
"Маємо посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, зокрема  Олега Сенцова, який голодує уже 86-й день", - зазначив П.Порошенко.
Глава Української держави та держсекретар США підтвердили рішучу позицію Києва і Вашингтона щодо наявних безпекових викликів у результаті реалізації проекту "Північний потік-2".
Водночас М.Помпео привітав П.Порошенка з успішним початком процесу запуску Антикорупційного суду.
Сторони також обговорили актуальні питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США, зокрема у сфері безпеки та оборони, а також підтримку прогресу Києва на шляху реформ.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА