Доступність посилання

ТОП новини

Рада директорів МВФ затвердила нову програму співпраці з Україною – посол Чалий


Логотип МВФ на штаб-квартирі організації у Вашингтоні
Логотип МВФ на штаб-квартирі організації у Вашингтоні

У штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Вашингтоні завершилося засідання ради директорів організації, на якому затверджено виділення Україні фінансової підтримки для продовження реалізації важливих реформ, повідомив 18 грудня посол України у США Валерій Чалий.

«Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму співробітництва з Україною у форматі stand-by (на суму 3,9 мільярда доларів). Важливі рішення для забезпечення фінансової стабільності нашої країни та активізації процесу реформ і заохочення інвестицій навіть у складні часи російської агресії», – вказав дипломат у мережі Facebook.

Раніше цього ж дня Рада директорів Світового банку вирішила надати Україні фінансові гарантії на 750 мільйонів доларів, повідомив президент України Петро Порошенко у Facebook.

У жовтні Міжнародний валютний фонд на рівні уповноваженого персоналу погодив з українською владою нову програму резервної підтримки замість чинної програми розширеного фінансування.

Обсяг нової програми – 3,9 мільярда доларів. Згідно з повідомленням, вона має стати основою для економічної політики уряду в 2019 році – передбачається, що ця політика буде зосереджена на зниженні інфляції та реформах оподаткування, фінансового і енергетичного секторів.

Визначення stand-by означає, що Україна отримує гарантію на цю суму і може за потреби отримати її повністю або частково протягом терміну дії угоди та за умови дотримання її положень. Після закінчення терміну дії угоди невикористаний залишок кредиту повертається фонду.

XS
SM
MD
LG