День фінансів, 26 березня: терміни завершення навчального року, "якщо дефолт" - побоювання Гончарука, продажі б/у авто під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 березня: терміни завершення навчального року, "якщо дефолт" - побоювання Гончарука, продажі б/у авто під час карантину

1615
Четвер, 26 березня: Життя України під час карантину:
Школа. Терміни завершення навчального року. Міністерство освіти розробило кілька сценаріїв, які можливі, враховуючи ситуацію з коронавірусом. За словами в.о. міністра освіти і науки Любомири Мандзій, навчальний рік в Україні закінчиться так, як передбачається чинним законодавством, а зміни передбачені тільки для випускників 11 класу.
Робота. 23% компаній будуть зменшувати зарплату. 48% компаній через карантин вже зафіксували від 20 до 50% втрат від доходів, ще 16% прийняли рішення про зміну заробітної плати персоналу. Про це свідчать результати опитування Європейської Бізнес Асоціації.
Якщо дефолт – долар по 40 і черги безробітних. Україна в разі оголошення дефолту втратить доступ до фінансових ресурсів, а державний борг країни при цьому не зникне. Таку думку висловив екс-глава уряду Олексій Гончарук.
Авторинок б/у. Як купують під час карантину. На ринкову активність вплинув курс американського долара і євро, який за місяць помітно змінився. Але при цьому за останній тиждень карантину жодного «тотального падіння» цін на б/у автомобілі не спостерігається.
До речі, про надзвичайну ситуацію та карантин… А також про те, чого чекати від курсу, золота й банків ми вже дізналися від фінансового експерта Олексія Козирєва. Дивіться й ви:
НБУ і банки. Нові вимоги поки відкладаються. Національний банк України відклав вимогу дотримання банками буферу запасу (консервації) капіталу і буферу системної важливості. Рішення передбачає відтермінування вимог дотримання: буферу консервації капіталу, який банки повинні поетапно формувати з 1 січня цього року в розмірі 0,625% від основного капіталу і поступово збільшити його розмір до 2,5% до 1 січня 2023.
Торгівля. Кому можна. Кабінет міністрів розширив перелік видів діяльності та торгівлі, які мають право працювати під час карантину, введеного до 24 квітня для недопущення поширення нового коронавірусу. На період карантину знято заборону щодо: оптової торгівлі харчовими продуктами, торгівлі ветеринарними препаратами, провадження ветеринарної практики, продажу кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і посадкових матеріалів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас