17:20 16.07.2020

Зеленський закликав усіх політиків до єдності: Стати державними діячами заради єдиної та сильної України

2 хв читати
Зеленський закликав усіх політиків до єдності: Стати державними діячами заради єдиної та сильної України

Президент України Володимир Зеленський закликав усіх політиків до єдності, щоб вони припинили сварки і маніпуляції та стали справжніми державними діячами.

"Сьогодні в цій залі перебувають народні обранці першого скликання. Їхній внесок у державотворення неможливо переоцінити. І присутні тут, і ті, кого, на жаль, немає з нами, усі вони вписали свої імена в історію України. Сьогодні ми безмежно вдячні кожному з вас. 30 років тому, маючи полярні політичні погляди, ви наочно показали, що таке державницька позиція. Ви стали живим прикладом єдності та мудрості. І я впевнений, що сучасним депутатам є чого у вас повчитися. Та ніколи не забувати, що суверенітет, який вибороли вони, ми з вами маємо берегти й захищати. Як від зовнішніх ворогів, так і від внутрішніх чвар", - сказав він під час виступу в четвер на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Зеленський наголосив, що не втомиться закликати всіх до справжньої єдності, "бо тільки в ній - сила і перемога, бо тільки в ній - Україна".

"І з цієї високої трибуни в цей святковий день я хочу нагадати всім слова ініціатора проголошення Декларації про державний суверенітет, Героя України, В'ячеслава Максимовича Чорновола: "Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи. Щоб не довелося потім гірко любити її – втративши", - зазначив він.

Президент закликав політиків припинити сварки та розбрат, маніпуляції та політичні ігрища, ділити українців і ділитися самим: на владу чи опозицію, лівих чи правих, червоних чи синіх.

"Потрібно перестати бути політиками. Час стати державними діячами. Людьми, що мають не великий апетит, а велику мрію. Про єдину, сильну й непереможну Україну. Це - моя мрія. І моя мета. Впевнений, що і ваша також. Бережімо себе! Бережімо наш суверенітет! Бережімо Україну! Слава Україні!", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА