День фінансів: про посилення карантину, індексацію пенсій і «карантинне шахрайство» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про посилення карантину, індексацію пенсій і «карантинне шахрайство»

4881
Середа, 1 квітня. День, коли якось не до сміху.
Посилення карантину. Кабмін ухвалив рішення про посилення карантину в Україні через зростання кількості хворих на коронавірус. Тепер в Україні заборонено: перебування в громадських місцях без одягненої маски або респіратора; переміщення групою з більш ніж 2 осіб, перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх – більше подробиць тут.
Коли очікують пік? Пік епідемії COVID-19 в Україні очікується між 15 і 25 квітня. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Китай, Сінгапур, Таїланд, низка інших азіатських країн вже зупинили епідемію. У Китаї повна зупинка вимагала 2,5 місяця з моменту встановлення першого випадку зараження 31 грудня.
Де читати про COVID-19: список перевірених джерел. В інформаційному просторі поширюється купа чуток і фейків про новий коронавірус. Тому ми зібрали перелік інформаційних ресурсів, де міститься тільки перевірена інформація про ситуацію з COVID-19.
“Карантинне шахрайство” і боротьба з ним. У періоди криз, катастроф і будь-яких суспільних потрясінь активізуються, як правило, не тільки небайдужі люди і волонтери, а й шахраї. Сьогодні у злочинців з’являються нові прийоми і схеми обману людей, а попередні алгоритми адаптуються під ситуацію. Рекомендації, як уберегти себе від «карантинних» шахраїв – читайте тут.
А от якщо ви хочете знати більше про захист прав споживачів – читайте новий матеріал Finance.ua Як повернути гроші за товар. Ми розповімо, як правильно це зробити, а також уникнути зайвих проблем з поверненням покупок.
Індексація пенсій. Кабмін ухвалив постанову “Питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення в 2020 році”. Ним передбачена індексація пенсій на 11%, щомісячна виплата в розмірі 500 гривень пенсіонерам, старшим за 80 років, та інші виплати.
Причини девальвації гривні. Погіршення ситуації на світових фінансових і товарних ринках разом з посиленням невизначеності на внутрішньому ринку спровокували зростання турбулентності на валютному ринку. Як зазначили в НБУ, ці самі причини зумовили зростання прибутковості гривневих ОВДП.
Рекомендуємо! Наш постійний експерт Олексій Козирєв для Youtube-каналу Finance.ua в деталях розглядає ситуацію навколо відкриття ринку землі, курсу валют і “антиколомойських” заходів.👇
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас