ua en ru

Міст Метро в Києві погрожували підірвати: що відомо на даний момент

Міст Метро в Києві погрожували підірвати: що відомо на даний момент Фото: міст Метро (twitter.com/MVS_UA)

Поліція затримала чоловіка з муляжем вибухового пристрою

Поліція перекрила рух на мосту Метро після анонімного дзвінка про мінування сьогодні близько 14:00. Також через загрозу вибуху було обмежено роботу декількох станцій червоної гілки київського метрополітену. Всі подробиці - в матеріалі РБК-Україна.

Замість вибухівки "мінер" використовував муляж із землею

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко на брифінгу, в пакеті у затриманого на мосту був балон з землею, від якого йшли проводи.

Він не висував ніяких конкретних вимог ні під час дзвінка на "102" з повідомленням про замінування, ні в ході переговорів з правоохоронцями. "Мінера" вдалося затримати після того, як його відволікли службовою собакою, яка висмикнула шнур.

Чоловіка доставили до районного управління поліції і викликали бригаду психіатричної допомоги. У нього будуть взяті зразки на навність в крові алкоголю і наркотиків. Однак за словами Крищенко, візуально ознаки сп'яніння відсутні.

Поліція відкрила кримінальне провадження стосовно затриманого, подія кваліфікована як неправдиве повідомлення про мінування.

Міст Метро в Києві погрожували підірвати: що відомо на даний моментФото: затримання на мосту Метро (РБК-Україна)

Встановлено особу "мінера"

Затриманий за "мінування" мосту виявився жителем Вишневого Києво-Святошинського району. Чоловік 1988 року народження раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, має два адміністративних правопорушення. Через проблеми з родичами періодично йому ніде жити, а мати знаходиться в лікарні.

Метро відновило роботу

Після затримання чоловіка з муляжем вибухівки на мосту Метро київський метрополітен запрацював у звичайному режимі. Рух відновлено на всіх чотирьох раніше закритих станціях метро "Арсенальна", "Дніпро", "Гідропарк" і "Лівобережна".

Поліція затримала чоловіка, який хотів підірвати міст

Невідомий чоловік на мосту Метро затриманий правоохоронцями в ході спецоперації. Представник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій по Києву Світлана Водолага в коментарі РБК-Україна також підтвердила затримання. "За інформацією правоохоронців дійсно затримали одну невідому особу", - повідомила вона.

Мінувальника затримано. Деталі уточнюються. Перфоменс завершено. Всім дякуємо Відео: Макс Назаров https://kyivoperativ.info/other/vdalosya-distati-foto-minuvalnika/

Опубліковано Киев Оперативный Понеділок, 1 червня 2020 р.

Міст Метро закрито через загрозу вибуху

Правоохоронці перевіряють інформацію про замінування столичного мосту Метро, ​​яка надійшла сьогодні вдень анонімно на лінію "102". У зв'язку із загрозою вибуху київська поліція ввела спецоперацію "Грім".

Радник міністра МВС Євген Терехов опублікував в Facebook фото, на ньому видно, що на мосту стоїть чоловік у масці. У нього в руках пульт з проводом і поруч пакет. Ймовірно, всередині пакету знаходиться вибуховий пристрій.

Міст Метро в Києві погрожували підірвати: що відомо на даний момент

Рух автомобілів в обидві сторони на даний момент перекрито. Водіїв відправляють в об'їзд. На місці працює оперативно-слідча група і переговорники. Поліція перевіряє інформацію про чоловіка, що знаходиться на мосту.

Фото: поліція на мосту Метро (twitter.com/MVS_UA)

Кілька станцій метро закрили після повідомлення про мінування

Робота червоної гілки підземки обмежена через загрозу вибуху на мосту. У Київському метрополітені повідомили, що з технічних причин призупинено рух від станції "Академмістечко" до станції "Арсенальна" і від станції "Лісова" до станції "Дарниця".

Не працюють станції метро "Дніпро", "Гідропарк" і "Лівобережна". Також закрилася станція метро "Арсенальна".

З 15:00 рух по червоній гілці здійснюється від станції "Академмістечко" до станції "Хрещатик" і від станції "Лісова" до станції "Дарниця".

Нагадаємо, сьогодні вдень в поліції Києва повідомили про можливе мінування мосту Метро невідомим, на місце виїхала оперативно-слідча група.

Також з'явилося фото чоловіка, що загрожує підірвати міст Метро, ​​з ним працюють переговорники.