10:49 22.08.2019

Випускники Академії держуправління просять Зеленського зберегти та модернізувати їхній виш

2 хв читати

Понад 400 випускників Національної академії державного управління при президентові України (НАДУ) підтримали звернення до президента Володимира Зеленського, в якому просять зберегти НАДУ, забезпечити її модернізацію та ініціювати напрацювання пропозицій щодо подальшого розвитку вишу.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" голова координаційної ради випускників Нацакадемії держуправління Ярослав Лащук, випускників НАДУ глибоко стурбували чутки про можливе закриття вишу, який спеціалізується на підготовці та підвищенні кваліфікації держслужбовців категорії "А" і "Б".

У зверненні до президента випускники просять створити тристоронню контактну групу з представників Офісу президента, професорсько-викладацького складу НАДУ та ініціативної групи випускників академії для напрацювання спільного бачення і пропозицій щодо подальшого розвитку академії.

"Так ми зможемо забезпечити всебічну експертизу й виробити таке рішення, щоб Академія держуправління стала не лише сучасним закладом із підготовки фахівців державного сектора найвищого рівня, а й реалізувала повною мірою свій аналітичний проектно-тренінговий потенціал, такий необхідний для навчання і підготовки представників влади всіх рівнів", - розповів Лащук.

Він нагадав, що Академія держуправління підготувала десятки тисяч професійних державних менеджерів, серед яких відомі політики, міністри, депутати всіх рівнів і всі ті, хто забезпечує функціонування машини державного управління.

"Професійно підготовлені керівники в системі управління державою - один із важливих елементів державної безпеки. Саме тому державних службовців мають готувати в Україні, коштом нашого бюджету. Ми сподіваємося, що Володимир Зеленський підтримає нашу ініціативу й незабаром особисто переконається, що саме випускники академії стали рушійною силою і підтримкою тих позитивних змін, які відбуваються в країні, яких ми всі так очікуємо, з надією на які українці й обрали Володимира Зеленського президентом", - зазначив Лащук.

Національну академію державного управління було створено в 1995 році спеціальним указом президента України для підготовки найвищих управлінських кадрів, вона перебуває в прямому підпорядкуванні Державного управління справами, а не Міністерства освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА