Найбільші пенсійні фонди США набрали $1,5 мільярда ризикових російських активів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші пенсійні фонди США набрали $1,5 мільярда ризикових російських активів - ЗМІ

Світ
979
Найбільший пенсійний фонд США California Public Employees’ Retirement System (CalPERS), що обслуговує майже 2 млн нинішніх і майбутніх пенсіонерів, тримає потенційно токсичні російські папери (акції підсанкційних компаній, держоблігації) більш ніж на $1,1 млрд.
Про це повідомив фонд у відповіді на запит РБК.
Запит був відправлений після публікації Bloomberg, в якій зазначалося, що посилення антиросійської санкційної риторики не заважає CalPERS зберігати частину пенсійних накопичень каліфорнійських пожежників і поліцейських у держпаперах Росії.
Станом на 30 червня 2018 року (остання звітна дата) CalPERS володів російськими держоблігаціями ринковою вартістю $460,7 млн у порівнянні з $479 млн роком раніше. З пакету російських держоблігацій $430 млн припали на ОФЗ і трохи більше ніж $30 млн — на єврооблігації. Крім російського держборгу CalPERS тримає акції російських компаній, що перебувають під американськими санкціями.
Станом на 30 червня фонд володів російськими акціями (переважно у вигляді депозитарних розписок) на $872 млн, з яких $658 млн — акції компаній зі списку секторальних санкцій (фінансових і енергетичних), підрахував РБК. CalPERS володіє цінними паперами підсанкційних російських компаній «Газпром», “ЛУКОЙЛ”, НОВАТЕК, «Роснефть», Сбербанк, ВТБ і «Сургутнефтегаз». Зокрема, у портфелі CalPERS є акції та ADR Сбербанку на $238 млн і GDR банку ВТБ на $12,5 млн.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас