RU
 

Київ розкритикував рішення Ради Європи щодо Росії

Корреспондент.net,  17 травня 2019, 13:51
0
498
Київ розкритикував рішення Ради Європи щодо Росії
У Раді Європи зробили крок до скасування санкцій проти Росії в ПАРЄ

Україна наполягатиме на тому, щоб додатковий механізм санкцій доповнював, а не замінював діючий, який зараз зупиняє делегацію РФ від участі в роботі ПАРЄ.

 
Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав ганебним рішення Комітету міністрів РЄ, яке сприяє поверненню російської делегації в ПАРЄ.
 
 
У Twitter Кулеба повідомив, що Україна і п'ять інших держав проголосували проти цього рішення при прийнятті проекту на рівні послів.
 
"Це суперечливе за змістом і ганебне за контекстом рішення. Консенсусу щодо нього в Комітеті міністрів немає. Боротьба триватиме в ПАРЄ на рівні депутатів", - підкреслив Кулеба.
 
"Деякі ключові столиці Європи ухвалили рішення повернути РФ у ПАРЄ. Все робиться з посмішками, запевненнями у вірності цінностям і благими намірами. За лаштунками - звичайна цинічна дипломатія тих, хто вирішив за всяку ціну виручити свого шкідливого, але давнього партнера - Росію", - додав він.
 
Своєю чергою, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, який виступив на засіданні КМРЄ в Гельсінкі, повідомив, що Київ наполягатиме, щоб додатковий механізм санкцій, який повинні розробити національні делегації, доповнював, а не замінював діючий, який зараз зупиняє делегацію РФ від участі в роботі ПАРЄ.
 
 
У той же час, як повідомляє ТАСС, глава комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачев назвав "важливим кроком у правильному напрямку" заяву Комітету міністрів Ради Європи про рівні можливості для всіх країн на участь в роботі ПАРЄ.
 
"Це важливий крок у правильному напрямку, який підтверджує наші попередні оцінки необґрунтованості та протиправності попередніх санкційних рішень ПАРЄ щодо російської делегації", - сказав Косачев.
 
"Тепер будемо спостерігати за реакцією на це рішення і подальшими діями з боку ПАРЄ - адже статут для всіх гілок влади в організації єдиний. Час до червневої сесії у керівництва ПАРЄ ще є", - додав він.
 
Як повідомлялося, більше 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні в Гельсінкі прийняли рішення, в якому відкривається шлях для повернення Росії в ПАРЄ за надзвичайною процедурою. У РЄ також дозволили Росії брати участь у виборах нового генсека.
 
Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ відмовиться від дотримання Мінських угод, якщо країни ЄС доб'ються зняття санкційного тиску з Росії в Раді Європи.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Санкції проти Росії
Російських риболовів перестали пускати у великі порти ЄС
В ОП обговорили санкції проти РФ із заступником міністра фінансів США
Названо країну ЄС, яка видала найбільше віз росіянам
До Києва прибув заступник міністра фінансів США
ЄС ухвалив новий санкційний режим проти РФ за порушення прав людини
СПЕЦТЕМА: Санкції проти Росії
ТЕГИ: РоссияУкраинаМИД УкраиныПАСЕсанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі