17:32 02.08.2018

"Наш край" пов'язує затримку з виплатою пенсій із помилковою економічною політикою уряду

2 хв читати
"Наш край" пов'язує затримку з виплатою пенсій із помилковою економічною політикою уряду

Співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак назвав затримку з виплатою пенсій наслідком помилкової економічної політики Кабінету Міністрів України.

"Те, що минулого тижня пенсіонери вчасно не отримали пенсій - не помилка окремих чиновників, а наслідок помилкової економічної політики уряду. Як би не намагалися чиновники списати все на нестачу коштів від платників єдиного соціального внеску, справжня причина одна - відсутність в уряду системної роботи з економікою ", - наводить прес-служба партії слова О.Мазурчака в четвер.

Він наголосив, що лише зростання економіки, поява нових робочих місць і збільшення доходів громадян гарантують усі соціальні виплати.

"Олігархічно орієнтована економіка призвела до того, що залишок коштів на Єдиному казначейському рахунку становить 1,99 млрд грн. Хоча ще рік тому було 44,06 млрд грн - у 22 рази більше. Позика Пенсійному фонду для фінансування пенсій у липні майже спустошила державну скарбницю . Нам потрібна економіка розвитку, а не економіка боргів і заощаджень", - наголосив О.Мазурчак.

Він закликав владу застосувати дієві інструменти, які запустять розвиток економіки. "Наш край" закликає уряд відродити в Україні промисловість, створити умови для розвитку ІТ-сфери, підтримати агросектор, побудувати інфраструктуру та стимулювати експорт продукції, а не сировини. "Саме ці інструменти посилять здатність держави гарантувати всі соціальні виплати, а також їхнє зростання", - резюмував О. Мазурчак.

У партії нагадали, що в липні 2018 року була затримка виплат пенсій. У Пенсійному фонді України пояснили затримку виплат розривами надходження коштів від єдиного соціального внеску. Держказначейство в кінці липня цього року виділило кредит Пенсійному фонду, щоб профінансувати пенсії за липень 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА