18:52 16.05.2018

Херсонський суд у четвер обиратиме запобіжний захід керівникові "РІА Новини-Україна" Вишинському

2 хв читати
Херсонський суд у четвер обиратиме запобіжний захід керівникові "РІА Новини-Україна" Вишинському

Херсонський міський суд, як очікується, в четвер, 17 травня, обиратиме запобіжний захід стосовно керівника "РІА Новини-Україна" Кирила Вишинського.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик, наразі клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно К.Вишинського ще не надійшло до суду й буде направлено в четвер уранці.

"Зараз сторона захисту має можливість ознайомитися з документами", - сказала вона.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РІА Новини-Україна" в Києві.

Слідство з’ясувало, що "Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня" з метою проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Російське інформаційне агентство "Новини-Україна", за допомогою якого протягом кількох років українські медіа наповнювалися спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РІА Новини-Україна", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

За результатами проведених слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали в Києві керівника "РІА Новини-Україна" К.Вишинського. Увечері 15 травня йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

У середу, 16 травня, його привезли до Херсона, де суд обере запобіжний захід. Прокуратура проситиме про тримання під вартою.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, підозрюваного мають доправити до суду для обрання запобіжного заходу не пізніше 60 годин від моменту затримання. Запобіжний захід необхідно обрати не пізніше 72 годин від моменту затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА