13:14 20.12.2020

Британська влада занадто пізно зважилася на локдаун у Лондоні – мер міста

2 хв читати
Британська влада занадто пізно зважилася на локдаун у Лондоні – мер міста

Уряд Великої Британії на тлі ситуації з коронавірусом запізнився з введенням локдауну в Лондоні, і населення тепер, схоже, буде менше прислухатися до закликів влади, заявив британській телерадіокорпорації BBC мер Лондона Садік Хан.

"Я побоююся, що це (термін введення заходів – ІФ) ускладнило для людей на кшталт мене завдання просити населення слухати нас, оскільки ми раз у раз змінюємо нашу позицію", – сказав мер.

Він зазначив, що нові обмежувальні заходи стали "ударом" для тих, хто хотів провести різдвяні свята з родичами, і для бізнесу, який бажав отримати прибуток хоча б в останні дні і так непростого 2020 року. На його думку, локдаун викликав у громадськості "муки, відчай, тугу і розчарування".

Водночас мер закликав лондонців слідувати приписам влади, наголосивши, що нинішня завантаженість столичних лікарень пацієнтами з COVID-19 така сама висока, як під час піку коронавірусу в квітні.

Тим часом, міністр охорони Здоров'я Великої Британії Метт Генкок заявив телеканалу Sky News, що нові обмеження, під дію яких потрапили мільйони людей в Англії, можуть зберегтися аж до широкого застосування вакцини від COVID-19.

"Буде дуже важко утримувати (ситуацію – ІФ) під контролем, доки у нас не буде розподілу вакцини", – сказав він.

Міністр попередив, що, хоча вакцинація вже почалася, країну чекають "кілька складних місяців". Він згадав тему з виявленням нового різновиду коронавірусу в Англії, заявивши, що в таких умовах необхідно задіяти вже традиційні протиепідемічні заходи: носіння масок і дотримання дистанції.

Місцеві ЗМІ нагадують, що Британська національна служба охорони здоров'я планувала вакцинувати всіх жителів в Англії до початку квітня 2021 року. Аналогічні програми запущені в Уельсі, Шотландії та Північній Ірландії. За перший тиждень масової вакцинації в Британії щеплення від коронавірусу зробили понад 137 тис. людей. Британська влада використовує вакцину, розроблену американською компанією Pfizer спільно з німецькою BioNTech. Ефективність препарату за підсумками фінальних клінічних випробувань становить 95%.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що британська влада ухвалила рішення з неділі ввести максимально жорсткі обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії. Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про "локдаун", враховуючи поширення в Англії нового різновиду коронавірусу COVID-19. За словами прем'єра, новий вид вірусу – не небезпечніший за початковий COVID-19, проте поширюється швидше.

Влада Шотландії та Уельсу зі свого боку також повідомила про плани посилення обмежувальних заходів. У випадку з Шотландією це станеться після Різдва. В Уельсі "локдаун" ввели в ніч на неділю.

Тим часом, нагадують місцеві ЗМІ, раніше в Англії планували пом'якшити обмеження на Різдво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Польські фермери планують блокування руху вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне"

Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК

Дії з підриву Глобального саміту миру є системними та безпрецедентно масштабними - Кулеба

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 59, на покровському напрямку - до 27 - Генштаб ЗСУ

Унаслідок авіаударів у с. Михайлівка загинули двоє людей, серед них - 12-річний підліток - Донецька ОВА

Генштаб ЗСУ: Найскладніша обстановка зберігається на покровському напрямку, ситуація під контролем

Найближчими днями в Україні збережеться тепла мінлива погода з грозами й короткочасними дощами, можливий град - Укргідрометцентр

Суд заарештував документи районних військово-лікарських комісій Полтавщини

Спікер парламенту Грузії підписав закон про іноагентів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА