У Нідерландах хочуть доплачувати людям, які їздять на роботу на велосипеді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах хочуть доплачувати людям, які їздять на роботу на велосипеді

Світ
421
Нідерландський уряд виступив з ініціативою доплачувати працівникам, які, добираючись на роботу, використовують велосипеди.
Таким чином Нідерланди хочуть побороти збільшення заторів на дорогах.
“Пересідаємо з наших автомобілів на наші велосипеди”, – заявила на цьому тижні заступник міністра інфраструктури Нідерландів Стінте ван Вельдховен, оголошуючи про нові заходи, які б спонукали людей використовувати велосипеди замість автомобілів.
Міністерство хоче, щоб додаткові 200 тисяч осіб змінили авто на двоколісні і “накрутили” додаткові три мільярди кілометрів.
Одна з новаторських ідей – компенсувати співробітникам можливість їздити на роботу на велосипеді і виплачувати по 19 євроцентів за кілометр на велосипеді з дому і назад.
Ван Вельдховен обговорить цю пропозицію та інші способи заохочення використання велосипедів за допомогою фінансових винагород, таких як субсидії на купівлю велосипедів, “з великими національними роботодавцями та малими і середніми підприємствами”, – йдеться в прес-релізі міністерства.
У Нідерландах з населенням 17 млн ​​сьогодні налічується понад 22 млн велосипедів. У країні також є належна інфраструктура з десятками тисяч велосипедних доріжок.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас