07:09 20.09.2019

Компанія Boeing уперше показала новітній винищувач F-15EX для ВПС США

2 хв читати
Компанія Boeing уперше показала новітній винищувач F-15EX для ВПС США

Як повідомляють представники компанії Boeing, F-15EX є найбільш економічним, швидким, добре озброєним і передовим рішенням з коли-небудь створених інженерами і конструкторами компанії. Новий бойовий літак буде оснащений найшвидшим і високопродуктивним в світі бортовим комп'ютером, просунутою системою управління польотом для ефективної витрати палива і кращого маневрування і передовим електронним радаром, що дозволяє засікти мішені на дуже великій відстані.

Згідно з офіційними даними, винищувач буде мати 12 точок для підвіски і кріплення ракет класу "повітря-повітря" і 15 точок для зброї класу "повітря-земля". Таким чином, наразі F-15EX стане одним з найбільш добре озброєних винищувачів у світі.

F-15EX Boeing забезпечує велике корисне навантаження, потужність і дальність польоту, ніж будь-який винищувач у своєму класі, - заявили представники Boeing. Удосконалена архітектура F-15 полегшує інтеграцію нової зброї, створеної на базі новітніх систем озброєння.

Варто зауважити, що за "основу" при розробці F-15EX використовувався далеко не новий і передовий винищувач McDonnell Douglas F-15 Eagle.Від McDonnell Douglas F-15 Eagle узятий "каркас", який був вкрай зручним і дозволяв легко встановлювати і змінювати модулі, обладнання та озброєння. При цьому на відміну від попередника, F-15EX має куди більшу маневреність, розширений боєзапас і покращений комплекс рішень щодо зниження радіолокаційної помітності. 

Уже зараз міністерство оборони США спільно з ВВС США та за підтримки Комітету Сенату з державним асигнуванням виділив 992,4 мільйона доларів для постановки на озброєння 8 винищувачів F-15EX, 2 з яких вже готові до експлуатації і проходять серію випробувальних польотів.

Крім цього, Boeing розраховує на зацікавленість до F-15EX не тільки з боку ВПС США, але і з боку іноземних замовників, які, згідно з деякими даними, повинні будуть закуповувати додатково близько 24 бойових винищувачів на рік

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Захист економічних прав та свобод

Наростання зовнішніх і внутрішніх чинників впливу на ситуацію в Україні. Які шляхи подолання загрозливих тенденцій

Ми робили Київ європейською столицею - Кличко про 10 років свого мерства

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА