17:12 10.11.2020

Зеленський ініціював розробку програми "Здорова нація"

2 хв читати
Зеленський ініціював розробку програми "Здорова нація"

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку з несприятливою епідемічною ситуацією у світі ініціює розробку програми "Здорова нація", яка міститиме практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров'я, профілактики захворювань та подолання їхніх наслідків.

Пропозицію підтримав керівник Офісу президента Андрій Єрмак та прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський на селекторній нараді у вівторок зазначив, що пандемія показала - люди, які мають сильний імунітет, регулярно займаються спортом, мають легший перебіг коронавірусної хвороби й одужують швидше. Тому акцент потрібно робити на профілактиці, а не лише на лікуванні.

"Коли людина захворіє на COVID-19, лікарі їй прописують профілактичні ліки різного характеру. Ми говоримо зараз про той стан хворого, коли не йдеться про обов'язкове лікування в лікарні й застосування антибіотиків. Тобто у більшості випадків COVID-19 потрібна самоізоляція та профілактичні ліки, які підтримують нормальний стан здоров'я людини", - зазначив Зеленський.

Тому, на думку президента, треба, щоб ще до інфікування людина знала, як зміцнити свій організм, щоб він був готовий побороти вірус.

У зв'язку з цим було запропоновано створити програму "Здорова нація", у рамках якої надавати громадянам інформацію про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань, а також про "Кошик здоров'я" - перелік вітамінів, необхідних для підтримки здорового організму, зміцнення імунітету тощо.

"Час займатися зарядкою чи тренуваннями, пити вітаміни. Це час, коли можна зараз зробити таку спортивну оздоровчу програму для нації, покращити здоров'я нації", - наголосив Зеленський і уточнив, що окремо необхідно поліпшувати умови для занять спортом.

Єрмак у відповідь запропонував долучити до програми спортсменів, які перехворіли на COVID-19, щоб вони розповідали людям про свій досвід боротьби з хворобою.

"COVID-19 нам підказує, що національна ідея - це здорова нація. Цей сьогоднішній час може об'єднати людей на заході й на сході. Сьогодні проблема COVID-19, проблема здоров'я є для всіх пріоритетною та важливою. Тому сьогодні, у цей час, люди, які є лідерами, спортсмени, що пройшли через випробування, вони могли б дати надію, розповісти конкретні рекомендації", - зазначив він.

Шмигаль підтримав ідею створення програми "Здорова нація". Представники Офісу президента та Кабінету Міністрів найближчим часом вироблять план розробки і впровадження програми в життя.

Джерело: https://president.gov.ua/news/zdorova-naciya-maye-stati-nacionalnoyu-ideyeyu-prezident-65053

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА