20:12 22.01.2020

Департамент консульської служби МЗС України

2 хв читати

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, пов'язаною з поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019 nCoV), МЗС України оприлюднив низку рекомендацій.

"- при плануванні подорожі до КНР чи всередині країни уточнювати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні відвідання й утримуватись від поїздки до м.Ухань (пров.Хубей), в якому є найбільший ризик зараження; - вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу; - уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків із продажу м’яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо; - не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань; - використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання; - мити руки із засобами гігієни, особливо після відвідання місць масового скупчення людей та перед прийомом продуктів харчування; - користуватись антисептичними засобами на спиртовій основі; - при симптомах, схожих на грип чи ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу", - йдеться в повідомленні.

Також у Департаменті консульської служби МЗС наголошують, що громадянам України необхідно відстежувати інформацію на сайтах посольства України в КНР (https://china.mfa.gov.ua/ua) і МЗС України (https://mfa.gov.ua/ua), дотримуватись рекомендацій місцевих органів влади.

"У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися за номерами "гарячих ліній" до посольства України в КНР (+8613701230647), або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти [email protected]", - додали в департаменті.

Наразі в КНР зареєстровано 440 підтверджених випадків зараження новим коронавірусом. Від захворювання вже померли дев'ятеро осіб. Двох хворих виявлено в Таїланді, по одному - в Південній Кореї, Японії та США. У Сінгапурі у зв'язку з підозрою госпіталізовано сімох людей.

Комітет експертів ВООЗ у середу мав провести екстрене засідання з метою оцінки, чи є зафіксований у КНР новий тип коронавірусу загрозою міжнародній безпеці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА