18:49 25.04.2018

Мера Сум визнали винним, але до відповідальності не притягнули

3 хв читати
Мера Сум визнали винним, але до відповідальності не притягнули

Зарічний районний суд міста Суми на засіданні в середу визнав мера Олександра Лисенка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов'язаних із корупцією, але не наклав на нього стягнення у зв'язку із закінченням передбачених законодавством на це термінів.

Як повідомляється на сайті суду, О.Лисенка визнали винним у тому, що він 22 лютого 2017 року на засіданні Сумської міськради при наявному реальному конфлікті інтересів за його участю публічно не сповістив про це міськраду, а також прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів при виконанні повноважень міського голови. "В судовому засіданні встановлено, що зазначене рішення, за яке голосував сумський міський голова гр. Л., стосувалося його особистих умов оплати праці, а саме: підвищення граничного розміру його премії зі 150% до 300%", - зазначають у суді.

При цьому збільшення граничного розміру премії було пов'язане не зі збільшенням обсягу та якості роботи в 2017 році, а з метою збільшення рівня своєї заробітної плати за рахунок премії. У суді зазначають, що розмір окладів посадових осіб міськради довго не переглядався і був менший за встановлений на 2017 рік рівень мінімальної заробітної плати. "Однак приведення заробітної плати до рівня мінімальної в Україні за рахунок премії суперечить вимогам закону України "Про оплату праці" та суті зазначеної заохочувальної виплати, а також свідчить про наявність приватного майнового інтересу особи", - розповіли в суді.

Під час судового засідання О.Лисенко пояснював, що використовував суми премій не на власні потреби, а для допомоги людям, і своїм розпорядженням призначав собі премії залежно від того, чи була потреба в такій допомозі. Однак, як зазначили в суді, відповідно до закону "Про запобігання корупції", навіть займаючись благодійною діяльністю як фізична особа, він не мав права цього робити з використанням повноважень посадової особи.

Правопорушення кваліфіковано за ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів і обліку дій в умовах реального конфлікту інтересів). Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів від дня її ухвалення.

Однак, як повідомляє прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко, прокуратура позбавлена права оскаржити рішення про непритягнення О.Лисенка до відповідальності.

"За результатами розгляду протоколу, складеного Управлінням захисту економіки, рішенням суду міського голову визнано винним в інкримінованому правопорушенні, однак до відповідальності його не притягнуто, оскільки стягнення може бути накладене не пізніше ніж через три місяці від дня виявлення правопорушення, а цей термін минув 16 квітня 2018 року", - повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Кунда.

Н.Науменко розповіла, що О.Лисенко майже два місяці не приходив на судове засідання - спочатку перебував на лікарняному, а потім у санаторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА