08:43 12.07.2018

Засновник Papa John's пішов у відставку на тлі расистського скандалу

2 хв читати
Засновник Papa John's пішов у відставку на тлі расистського скандалу

Засновник Papa John's Джон Шнаттер пішов у відставку з поста голови ради директорів компанії, повідомляється на сайті мережі піцерій. Його відставку прийняли незалежні директори ради.

"У найближчі дні Papa John's призначить нового голову ради", - йдеться в повідомленні.

У грудні 2017 року Шнаттер вже покинув пост виконавчого директора компанії, відійшовши від безпосереднього керівництва мережею.

Шнаттер відсторонився від керівництва компанією на тлі політичного скандалу, пов'язаного з поведінкою гравців в американський футбол з Національної футбольної ліги (NFL) США.

Багато гравців слідом за квотербеком клубу "Сан-Франциско Форті Найнерс" Коліном Каперніком, на знак протесту проти політичного курсу президента Дональда Трампа і насильства поліції щодо темношкірих, відмовлялися слухати перед грою гімн США стоячи на поле, а замість цього схиляли одне коліно.

Компанія Papa John's - один із спонсорів і рекламодавців чемпіонату NFL. Продукція мережі позиціонується як "офіційна" піца NFL, а сам Джон Шнаттер часто знімається в її рекламі.

Представляючи осінній звіт компанії, Шнаттер розкритикував дії футболістів і назвав керівництво ліги "слабким". За його словами, дії гравців в американський футбол поляризують країну і клієнтів компанії, що в підсумку негативно позначається на продажах. "Ми розчаровані тим, що NFL і керівництво ліги не розібралися в ситуації", - говорив Шнаттер.

Після цього Шнаттер отримав популярність в середовищі ультраправих, а один з головних ресурсів американських білих супремасистів, The Daily Stormer, навіть назвав Papa John's "офіційною пиццерією ультраправих". Шнаттеру довелося вибачатися за свої слова.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Італія готова відправити новий пакет військової допомоги з ППО для України і виділить 140 млн євро на розвиток української інфраструктури - глава МЗС

Уже бачимо, коли і як ми зможемо поставити нові системи ППО в Україну - Зеленський

Майже EUR1,5 млрд податків на доходи від російських активів будуть доступні Україні вже в липні - президентка Єврокомісії

Харків не розглядає варіанту евакуації жителів як вирішення проблем, місто націлене на відновлення - мер

За фактом витоку інформації здійснюють досудове розслідування і два службових - директор НАБУ

Німеччина найближчим часом надасть Україні третю систему Patriot, установки IRIS-T, "Гепарди", ракети та боєприпаси - Шольц

Генштаб ЗСУ: Від початку цієї доби на всій лінії фронту вже відбулося 37 боїв

Село Іванівське перебуває під контролем Сил оборони України - ОСУВ "Хортиця"

Генштаб ЗСУ: Сили оборони за добу уразили 13 локацій противника, сім засобів ППО та одну РЛС

На східному напрямку українські воїни знищили російський багатофункціональний комплекс "Борисоглєбськ-2" - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА