День фінансів, 18 червня: вся "сіль" готівки на касі від Привату, "листи щастя" від податкової, Рева, пенсії і "піраміда" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 червня: вся "сіль" готівки на касі від Привату, "листи щастя" від податкової, Рева, пенсії і "піраміда"

1393
Четвер, 18 червня. Чому Рева прогнозує втрату накопичень для пенсіонерів, і кому стане в нагоді послуга “готівка на касі” від ПриватБанку.
Рева розгледів фінансову піраміду. На думку колишнього міністра соціальної політики Андрія Реви, законопроєкт про накопичувальну пенсійну систему в Україні може призвести до створення фінансової піраміди. Пенсіонери втратять свої накопичення, каже Рева.
У свою чергу, прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що зараз для держави пріоритетом є запровадження накопичувальної системи пенсій, адже через 10-15 років вже виникнуть проблеми з пенсійними виплатами за поточною системою.
У чому “сіль” готівки на касі від Привату. Нещодавно ПриватБанк впровадив новий сервіс – готівка на касі. У банку повідомляють, що сервіс допоможе зменшити кількість готівки, що перебуває на руках, і коштів, які необхідно буде транспортувати і зберігати у фінансовій установі. Чому такий сервіс вигідний як покупцям, так і продавцам, розповів керівник напряму роботи з торговими підприємствами ПриватБанку Євген Васильцов на вебінарі FinUpdate випуск 8: Нові технології та клієнтський сервіс.
Не треба нам банкрутів. Хоча б на період карантину. Рада ухвалила в цілому законопроєкт №3322, який забороняє відкривати справи про банкрутство юросіб-боржників на період карантину і 90 днів після нього. Також документ передбачає призупинення нарахування відсотків на зобов’язання боржника перед кредиторами.
“Листи щастя” від податкової. З 1 липня повідомлення платникам ЄСВ про несплату податку будуть приходити по-новому. Платники, які подають звітність в електронному вигляді та пройшли ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, також отримуватимуть у цьому кабінеті і вимоги про сплату ЄСВ.
Ціни на газ. Формулу змінюють. Кабмін змінив умови визначення ціни скрапленого газу для населення. У формулі ціни використовуватиметься ціна на природний газ для побутових споживачів станом на перше число місяця, в якому проводиться спеціалізований аукціон. У Кабміні зазначають, що це дасть можливість встановлювати справедливу ціну на скраплений газ для населення.
Прожитковий мінімум. “Як на дріжджах”, але в кілька етапів? За словами голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, процес підвищення прожиткового мінімуму буде проходити в кілька етапів, оскільки швидко це зробити неможливо. До цього прив’язані штрафи, і зарплати суддів в тому числі, тому все це потрібно комплексно врахувати.
Про ціни на газ і прожитковий мінімум детальніше розповідає фінансовий гуру Олексій Козирєв у новому відео на YouTube-каналі Finance.ua. Крім того, він дасть прогноз з курсу на наступний тиждень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас