10:27 02.01.2019

В Україні з 1 січня підвищуються тарифи на теплоенергію для населення

2 хв читати
В Україні з 1 січня підвищуються тарифи на теплоенергію для населення

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з 1 січня 2019 року підвищила тарифи на теплоенергію для населення у низці регіонів України на 4-24%.

Таке рішення було ухвалено на засіданнях 10-11 грудня 2018 року відповідно до підвищеної урядом із 1 листопада на 22,9% ціни на газ для теплокомуненерго.

Загалом тарифи підвищено для 26 ТКЕ, в середньому зростання становило 16-21%. Так, для КП "Вінницяміськтеплоенерго" - на 20%, для КП "Міськтепловоденергія" (Хмельницька обл.) - на 18%, ТОВ "Рівнетеплоенерго" - на 18%, МКП "Хмельницьктеплокомуненерго" - на 19%, КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" - на 18%, ПрАТ "Черкаське хімволокно" - на 21%.

Як зазначила раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко, відсоток зростання тарифів на опалення не перевищив відсотка зростання ціни на газ - 22,9%. Крім того, під час перегляду на 22% було знижено тариф на теплоенергію для бюджетних установ.

Тарифи на гаряче водопостачання також зросли.

Усі ставки оприлюднено в спецвипуску газети "Урядовий кур'єр" 11 грудня 2018 року.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою №867 від 19 жовтня 2018 року продовжив спецзобов'язання "Нафтогазу" продавати природний газ для населення, релігійних організацій і виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року. Уряд також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу за PSO, підвищивши її на 23,5% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ і витратами на транспортування і постачання).

Перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ був однією з обов'язкових умов Міжнародного валютного фонду (МВФ) для винесення нової програми stand by на затвердження ради директорів МВФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБРР акумулює EUR300 млн для підтримки енергетичного сектору України, зокрема створення маневрової генерації

Протести фермерів на українсько-польському кордоні - частина європейського руху напередодні виборів до Європарламенту - Мінагрополітики

"Укренерго" на четвер знову встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Під аварійні відключення через перевищення лімітів у вівторок потрапили 15 областей і Київ - "Укренерго"

Україна потребує плану зовнішнього фінансування до 2027 року - Мінфін і Мінекономіки

"Біосфера" продала потужності з виробництва підгузків, прогнозуючи скорочення народжуваності в Україні

НБУ пов'язує зростання чистого попиту на безготівкову валюту в травні на 41% зі збільшенням видатків бюджету

Мінфін України запустив інтерактивний сайт матриці реформ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Уряд спростив імпорт деяких товарів для виготовлення спецтранспорту українськими підприємствами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА