10:21 03.07.2019

Прем'єр Нідерландів говорив із Путіним про MH17

2 хв читати
Прем'єр Нідерландів говорив із Путіним про MH17

Прем'єр Нідерландів говорив із Путіним про MH17

Брюссель. 3 липня. ІНТЕРФАКС - Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що на саміті G20 в Осаці він провів переговори з президентом РФ Володимиром Путіним з приводу катастрофи лайнера "Малазійських авіаліній" на сході України в 2014 році.

"Я говорив із президентом Путіним про MH17. Для Нідерландів і для багатьох інших країн світу це все ще незагойна рана. Так що, якщо у мене буде можливість обговорювати це з російським президентом, я так робитиму. Ми говорили про це, і я продовжу робити це за зручної нагоди", - цитує слова прем'єра нідерландська телерадіокомпанія RTL.

При цьому прем'єр не став розкривати деталі розмови з Путіним. "Я не можу розповідати що-небудь про це. Дискусії маютьносити конфіденційний характер, зокрема й через вкрай високу педантичність питання. І дуже важливо, щоб я користувався кожною можливістю поговорити з російським керівництвом про MH17", - зазначив Рютте.

Він також відмовився поділитися інформацією про реакцію Путіна. "Я не можу говорити, яка відповідна реакція у мого партнера по розмові, через дотримання конфіденційності та через те, що було б неправильно, якби я говорив від імені мого партнера по розмові", - пояснив прем'єр.

"Боїнг-777" авіакомпанії "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298осіб. Усі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група (ССГ) 26 червня назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі рейсу МН17: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Прокуратура Нідерландів планує висунути цим особам звинувачення у справі про катастрофу "Боїнга".

RTL нагадує, що в ССГ також заявили, що Росія не співпрацює з міжнародним слідством у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА