День фінансів, 25 червня: банкнота в 1000 гривень, виведення дрібних монет з обігу, як поповнити мобільний без комісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 червня: банкнота в 1000 гривень, виведення дрібних монет з обігу, як поповнити мобільний без комісії

966
Вівторок, 25 червня: про монети і купюри і не тільки:
Банкнота 1000 гривень. Прес-служба Нацбанку повідомляє, з 25 жовтня 2019 року в Україні в готівковому обігу з’явиться банкнота нового високого номіналу – 1000 гривень. Банкнота має елементи захисту паперу, а також інноваційні поліграфічні елементи захисту
Виведення з обігу “дрібних”. Монети 1, 2 і 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні і будуть виведені з обігу з 01 жовтня 2019 року. Українці зможуть без обмежень і безкоштовно обміняти ці монети на монети і банкноти інших номіналів протягом наступних трьох років.
“Копійка гривню береже” або як заощадити і поповнити мобільний без комісії, Finance.ua розбирався в новому путівнику.
Монета номіналом 5 гривень. Національний банк планує в 2019 році ввести в обіг монету номіналом в 5 гривень, а в 2020 році – монету номіналом в 10 гривень. Про це сказав голова НБУ Яків Смолій. За його словами, Нацбанк припинив друк банкнот номіналом 1 і 2 гривень. Їх поступово будуть виводити з обігу і замінювати на монети.
Про гроші сьогодні говорив не тільки НБУ, своє ставлення висловлювали навіть діти. Finance.ua приготував для вас відео, яке точно подарує вам багато посмішок і викличе захват.
Не лише про купюри:
Вкладники забрали 1 млрд грн із ПриватБанку. З 1 по 31 квітня баланс вкладів населення (це депозити та поточні рахунки) в гривні зменшився на 1 млрд грн. Про це розповів член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Олексій Шабан. За його словами, поширення інформації про суди щодо статусу банку не надихає клієнтів залишати свої гроші на рахунках. Клієнти ПриватБанку повсякчас перебувають у стані інформаційної турбулентності, тож у них вже сформувався частковий імунітет на негативні новини.
BlaBlaBus хоче вийти на український ринок. Фpaнцузька кoмпaнія BlaBlaBus, автобусна дочка райдшер-сервісу BlaBlaCar, планує вийти на ринок України. Один із засновників BlaBlaCar Ніколя Брюссон пов’язує подальший розвиток бізнесу виключно з автомобільним транспортом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас