14:03 16.01.2020

Дубінський заявив, що не причетний до "плівок Гончарука"

2 хв читати
Дубінський заявив, що не причетний до "плівок Гончарука"

Народний депутат Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу") заявив, що не причетний до оприлюднених у мережі записів, на яких, можливо, записано переговори прем'єр-міністра Олексія Гончарука з чиновниками Кабінету Міністрів і Національного банку.

"Я не маю до цього ніякого стосунку, й був також здивований, почувши ці плівки", - заявив Дубинський у четвер журналістам у кулуарах парламенту.

Як повідомлялося, раніше деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді щодо економічної політики президента, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела у фракції "Слуга народу", запис активно обговорювався на засіданні фракції в середу ввечері. Лунали, зокрема, пропозиції про висловлення недовіри прем'єр-міністру, проте більшість їх не підтримала. Раніше Верховна Рада затвердила програму уряду, що унеможливлює його відставку в зв'язку з недовірою протягом року. Пізніше кілька Telegram-каналів повідомили також про подану прем'єр-міністром заяву про відставку.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь у нараді. Прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеного аудіозапису, а інформація про заяву про відставку не відповідає дійсності. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента й уряду "працює багато людей, яким хотілося б, щоб нам нічого не вдалося".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА