10:52 30.11.2018

Україна дякує світовій громадськості за вимоги до РФ звільнити захоплених у Керченській протоці моряків - Порошенко

2 хв читати
Україна дякує світовій громадськості за вимоги до РФ звільнити захоплених у Керченській протоці моряків - Порошенко

 Україна цінує підтримку світових лідерів держав і міжнародної громадськості в питанні негайного звільнення військових моряків і кораблів, захоплених у полон Російською Федерацією, заявляє президент Петро Порошенко.

"Я дуже задоволений позицією всього світу. Увесь світ наразі з нами, ми дуже вдячні світовій громадськості, лідерам світових держав за чітку та послідовну підтримку позиції України, чітку вимогу до РФ негайно звільнити українських військових та українські кораблі. За вимогу до РФ про деескалацію ситуації в Азовському, Чорному морях і Керченській протоці", - сказав П.Порошенко на нараді про посилення обороноздатності країни в п'ятницю.

Він нагадав, що після захоплення в полон українських військових моряків Російською Федерацією інтенсивність його телефонних переговорів із лідерами іноземних держав зросла.

"Під час кожної моєї міжнародної телефонної розмови, а сьогодні інтенсивність цих розмов є надзвичайно високою, ми порушували питання про консолідацію, спільну позицію світу про вимогу до Російської Федерації щодо негайного звільнення. Це було прохання й учасників G20, під час переговорів із секретарем США паном Помпео, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з президентом Туреччини Ердоганом і багатьма іншими", - зазначив П.Порошенко.

Він звернув увагу на те, що "багатомільярдна пропагандистська машина Російської Федерації наразі включилася для того, щоб спробувати покласти відповідальність на Україну", і доручив учасниками наради продовжувати інформувати світову громадськість про агресивні дії РФ.

"Окремо ставлю завдання щодо інформування світової громадськості про агресивні дії РФ і позиції України щодо цих дій", - сказав П.Порошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА