RU
 

Октоберфест-2018: ще більше гостей і менше порушень

Українська служба DW,  7 жовтня 2018, 17:55
0
267
Октоберфест-2018: ще більше гостей і менше порушень
У Німеччині добіг кінця Октоберфест

У Мюнхені завершується 185-й фестиваль Октоберфест. Відвідувачі, серед яких Білл і Гілларі Клінтон, випили близько 7,5 мільйона літрів пива. Поліція зареєструвала зменшення кількості правопорушень.

У Мюнхені в неділю, 7 жовтня, завершується традиційний народний фестиваль Октоберфест. У 2018 році цей захід відвідали близько 6,3 мільйона осіб - це на 100 тисяч більше, ніж роком раніше, повідомили організатори. За їхніми словами, серед гостей зросла частка тих, що приїхали із сім'ями, а також людей віком понад 60 років.

Відвідувачі 185-го Октоберфесту випили близько 7,5 мільйона літрів пива. Літровий кухоль пива цього року коштував близько 11,50 євро - у середньому на 55 центів більше, ніж рік тому. При цьому кількість спожитої їжі, за першими оцінками організаторів, збільшилася на 10 відсотків.

Попри більшу кількість гостей, кількість скоєних правопорушень знизилася зі 1014 у 2017 році до 924 у поточному. За даними поліції, скоротилася кількість сексуальних злочинів, крадіжок сумок і бійок із застосуванням пивних кухлів. Свято затьмарила смерть одного з гостей внаслідок бійки. За порядком на Октоберфесті стежили близько 600 поліцейських, які мали закріплені на одязі відеокамери, поліцейським допомагали сотні охоронців приватних агентств.

Захід 5 жовтня відвідали колишній президент США Білл Клінтон і його дружина Гілларі, екс-кандидатка у президенти Сполучених Штатів на виборах 2016 року.

Джерело: Українська служба DW

ТЕГИ: МюнхенОктоберфест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі