11:39 07.09.2018

Понад 40% українців підтримують дії влади у сфері децентралізації - опитування

2 хв читати
Понад 40% українців підтримують дії влади у сфері децентралізації - опитування

Понад 40% опитаного населення України підтримує дії влади на шляху децентралізації, більше ніж 60% не відчувають змін, свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з результатами опитування, представленими в п'ятницю, 43% опитаних підтримують кроки влади щодо реформи децентралізації, 22% негативно ставляться до дій влади, не змогли визначитися з відповіддю 10,4%, а 24,9% заявили, що нічого не знають про це.

При цьому 60,8% респондентів не відчули змін у зв'язку з децентралізацією, 18,2% заявили про зміни на краще, 13,9% відчули лише зміни на гірше.

Серед тих, хто помітив зміни на краще, респонденти відзначали поліпшення стану благоустрою та санітарного стану прибудинкової території (45,6%), роботи ЖКГ (21,6%), роботи громадського транспорту (20,6%), поліпшення умов для проведення дозвілля (17,7%), охорони правопорядку (13,3%).

Серед тих, хто побачив лише зміни на гірше, респонденти називали негативні зміни у сфері медичного обслуговування (42,8%), зниження турботи про соціально вразливі групи (35,3%), забезпечення робочими місцями (27,7%), робота ЖКГ (24,9%).

Загальнонаціональне опитування населення проведене Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з КМІС 16-28 серпня 2018 року в усіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2041 респондента віком від 18 років. Статистична похибка не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% для показників, близьких до 25% або 75%, 2% для показників, близьких до 12% або 88%, 1,4% для показників, близьких до 5% або 95%, 0,7% для показників, близьких до 1% або 99%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА